Van Kalesi’nin ışıklandırılması Vanlıları sevindirdi

Van’ın en önemli tarihi ve turistik mekânlarından biri olan ve geçtiğimiz günlerde ışıklandırılan Van Kalesi, Vanlıları sevindirdi. Yeni ihtişamıyla beğeni toplayan Van Kalesi, yeni görüntüsüyle turizme önemli katkı sunması bekleniyor.

Van Kalesi’nin ışıklandırılması Vanlıları sevindirdi

Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından tarihi eserlerin restorasyon ve onarım çalışmaları kapsamında ışıklandırılan Van Kalesi, surları yeni ihtişamıyla Vanlılar tarafından büyük beğeni topladı.

Urartu kralı I. Sarduri tarafından M.Ö. 840-825 tarihleri arasında kurulan Van Kalesi, yeni görünümüyle göz kamaştırıyor. Işıklandırıldıktan sonra gece saatlerinde etkileyici bir görüntüye kavuşan Van Kalesi’nin turizme büyük katkı sunması bekleniyor.

Van Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla ışıklandırılan ve yeni bir görünüme kavuşan Van Kalesi, Vanlılar tarafından büyük beğeni topladı.

Işıklandırma sonrası duygularını sosyal medyada dile getiren Vanlılar, “Tüm ihtişamı ile ışıklandırılmış Van Kalesi Şehrin çehresini kesinlikle değiştirdi. Biz çok beğendik”, “Gece izlenmeye değer bir manzara. Van Kalesi’nin ışıklandırılması kaleyi adeta bir altın kuşak gibi ışıldatmış”, “Van Kalesi ışıklandırıldı. Görüntü muhteşem. Darısı Akdamar Adası’nın başına”, “Uzun zamandır Van Kalesi'nin ışıklandırılmasını bekliyorduk, sonunda oldu. Belki biraz geç oldu ama çok güzel oldu. Şimdi Van Kalesi'ne hem gündüz hem de akşam güzel bir tanıtım yakışır”, “Van’a altın gerdanlık adası ile duran Van Kalesi surları. Aydınlatma mükemmel olmuş” ifadelerine yer verdiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER