Van Bingöllüler Derneği açıldı

Van Bingöllüler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Van'da bulunan Bingöllülerin yoğun katılım sağladığı açılış Pazar günü gerçekleştirildi.

Van Bingöllüler Derneği açıldı

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Yıldız İş Merkezi'nde yer alan Van Bingöllüler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas,  Dernek Başkanı Selim Elhansu, Van'daki Bingöllüler ve çok sayıda davetli katıldı.

"DERNEK OLARAK VAN ŞEHRİNİN KENTLEŞME SÜRECİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Selim Elhansu, hemşehri derneklerinin önemine değinerek, "Hemşehri dernekleri kent merkezlerine yahut metropol kentlere farklı illerin köy ve ilçelerinden göç edenlerin 'biz duygusunu' korumak ve yeni yerleşim yerlerine uyum sağlamak amacıyla oluşturdukları yardımlaşma ve dayanışma dernekleridir. Ayrıca hemşehri dernekleri coğrafi bölgelerinden ayrılıp kendileri ve yeni yerleşim yerlerinde doğan çocuklarını kültürel değerleriyle yaşatmaya ve yöresel kültürlerini devam ettirmeye özen gösteren organize gruplardır. Bireylerin dayanışma sonucu kente uyum sağlamasına yardımcı olan mekanizmalardan biri de sivil toplum kuruluşu olarak hemşehri dernekleridir. Kentte bir dayanışma görüntüsü olarak ortaya çıkan hemşehri dernekleri bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Hemşehri dernekleri kentte bireylerin geldikleri yörenin kültürünü yaşatabildikleri, birincil ilişkilerin ön planda olduğu yerler olarak dikkat çekmektedir. Hemşehri derneklerinin bu yapısıyla bireylerin kentlileşmesini hızlandırıcı yeni kişilerle kaynaşma etkisi de olabilmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Bölgemizin kadim şehri, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Urartuların başkenti Van'da yaşayan Bingöllüler olarak Bingöl Eğitim- Kültür ve Dayanışma Derneğini kurmuş bulunmaktayız. Derneğimiz Van şehrinin kentleşme sürecindeki çalışmalarına yasal zeminde her türlü desteği verecektir" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, 08:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET BAKIR ARLI
MEHMET BAKIR ARLI - 2 ay Önce

BEN ASLEN BINGOLLU BIR AILENIN COCUGUYUM AMMA DOGMA BUYUME VANDA OLMAKTAN VANLI OLMAKTAN GURUR DUYUYURUM COK AMA VANI VE VANLILARI COK SEVIYORUM TAM 80 SENEDIR VANDAYIM

SIRADAKİ HABER