Bozkurt: Çok değerli 3 puan aldık

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü sahasında konuk ettiği Afyonspor Kulübü'nü Sinan Kurumuş ve Metincan Cici'nin ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Ümit Bozkurt, çok değerli 3 puan aldıklarını belirterek, Vanspor'u bir üst lige çıkarmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Bozkurt: Çok değerli 3 puan aldık

Önceki hafta deplasmanda karşılaştığı lider Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olan ve şampiyonluk yolunda yara alan Vanspor, hafta sonu sahasında konuk ettiği Afyonspor Kulübü'nü 2-0 mağlup ederek, rakiplerinin puan kaybettiği hafta hanesine önemli 3 puan daha yazdırdı.

Afyonspor Kulübü maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Vanspor Teknik Direktörü Ümit Bozkurt, şehri kenetlenmeye ve takıma destek vermeye davet etti.

"HEDEF ANLAMINDA ÇOK DEĞERLİ BİR 3 PUAN ALDIK"

Hedeflerinden zerre şaşmadıklarını söyleyen Bozkurt, "Geçen hafta herkesin çok yoğunlaştığı, net bir şampiyonluk maçı gördüğü bir maç oynadık. O maçın mağlubiyeti, hem futbolcularımız da hem de şehirde bir hayal kırıklığı yarattı. Sanki geçen sene olduğu gibi şey gitmiş havasına girilmemesi için çok uğraştık. O yüzden Afyonspor maçı bizim için değerli bir maçtı. Hedefimizi sürdürmemiz için kazanmamız gereken bir maçtı. Rakip rahattı. Bizden daha az gol yiyen bir takım konumunda. En iyi yaptıkları şey savunmadır. Bizim oyuncularımız bunu kırmak için çok ciddi çalıştı. Büyük bir emek sarf ettiler. Sonucunda da penaltı golüyle 1-0 öne geçtik ve bu dakikada rakibimiz 10 kişi kaldı. İkinci yarıda da oyuncularımıza rakibi 11 kişi düşüneceğiz ve oyuna 0-0 gibi devam edeceğiz dedik. Rakip de iyice geri çekildi. Ama bu periyotta önemli pozisyonlar da bulduk. İkinci golü bulunca biraz daha rahatladık. Hedef anlamında çok değerli bir 3 puan aldık. Buraya gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bize güvenmeye devam etsinler. Bizim hedefimizden zerre sapmamız yok. Bu takımı bir üst lige çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

"VANSPOR ÇOK CİDDİ BİR YARIŞIN İÇİNDE VE GÜZEL BİR GİDİŞATI VAR"

Kadrodaki rotasyona da değinen Bozkurt, "Metincan Cici'nin bu maçta bize çok şey katacağını düşündük ve on birde başlattık. Nitekim çok güzel bir golle katkı sundu. Yine elimizde önemli savunma oyuncuları var. Burak Kavlak, Furkan Saki ve Işık Kaan Arslan gibi. Furkan Saki'de bu sezon çok fazla forma giydi. Onu da bu maçta dinlendirmek istedik. Zorlu 1461 Trabzon maçından sonra zorlu Esenler Erokspor maçına çıktık. Esenler Erokspor bize karşı ligin en tempolu, en istekli maçı oynadı. Tüm hazırlıklarımıza rağmen onlar kadar maça istekli, mücadeleci başlayamadık. Önemli hazırlık yapmamıza rağmen böyle bir sorun yaşadık. 20. dakikadan itibaren maça ortak olduk. Duran topa kadar oyuna ortak olmayı başardı. Bu oyunu ikinci yarıya kadar devam ettirebilseydik, ikinci yarıda biz oradan puanla dönerdik diye düşünüyorum. Esenler bizden çok daha fazla istediği için maçı kazandı. Esenler Erokspor bütün enerjisini sanki bizim maçımıza ayırmıştı. Esenler Erok bizim maçımızı filan maçı olarak gördü ve oyuna başlangıçta bizden daha iyi başladılar. Çok iyi mücadele ile maçı kazandılar. Vanspor da çok ciddi bir yarışın içinde ve güzel bir gidişatı var. Bugün play-off potasının içerisindeyiz ve şampiyonluğu zorluyoruz. Bunun yabana atılmaması gerekiyor. Çok ciddi kazanımlar. Vanspor'u çok seven taraftarlarımız var. İnşallah sonunda takımımızı hak ettiği yere getireceğiz" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa TOKER
Mustafa TOKER - 2 ay Önce

Yolunuz açık,şansınız bol olsun,inanmak başarmak demektir.

SIRADAKİ HABER