Vanspor'un bazı rakipleri puan kaybetti

Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta sonu oynanan mücadelelerde, kırmızı siyahlı takımın bazı rakipleri puan kaybetti. Lider Esenler Erokspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu beraberlik neticesinde ikişer puan kaybederlerken, 1461 Trabzonspor FK da yenilerek üç puan kaybetti. Bucaspor ise haftayı kârlı kapattı.

Vanspor'un bazı rakipleri puan kaybetti

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ligin ikinci devresinde oynadığı 9 maçtan, 7 galibiyet, 1 beraberlikle ve bir mağlubiyetle ayrılan Vanspor, hafta sonu sahasında karşılaştığı Afyonspor Kulübü'ne 2-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan yazdırmıştı.

Özellikle geçtiğimiz haftada deplasmanda karşılaştığı lider Esenler Erokspo'a 2-0 mağlup olan ve şampiyonluk yolunda önemli yara alan Vanspor, sahasında konuk ettiği Afyonspor Kulübü'nü mağlup ederek, puan kaybını telafi etti.

Konuk ettiği Afyonspor Kulübü karşısında pozisyon üretmekte zorluk çeken Vanspor, 43. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda Sinan Kurumuş'un golüyle ilk yarıyı 1-0 öne kapattı. Maçın ikinci yarısına da hızlı ve istekli başlayan Vanspor, Sinan Kurumuş ile bir penaltı atışından faydalanamadı.

Metincan Cici'nin 78. dakikada kaydettiği golle 2-0 öne geçen Vanspor, maçın alan bölümlerinde topun kontrolünü eline alarak, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Eserler Erokspor'un, deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kaldığı haftada Afyanspor'u 2-0 mağlup eden Van temsilcisi, liderle arasındaki puan farkını yeniden dörde düşürdü.

Ligin ikinci devresinin ilk maçında sahasında Bucaspor'u 1-0, ikinci maçında deplasmanda Adıyamanspor'u 3-1, üçüncü maçında sahasında Serik Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Vanspor,  dördüncü maçında deplasmanda Kırşehirspor'la 2-2 berabere kaldı.

İkinci devrenin beşinci hafta maçında sahasında Kırklarelispor'u 2-0, altıncı maçında deplasmanda Zonguldak Kömürspor'u 2-1, yedinci maçında sahasında 1461 Trabzospor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, sekizinci maçında deplasmanda karşılaştığı lider Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olmuş ve 7 maç sonra yenilgi yüzü görmüştü.

Esenler Erokspor maçı sonra önemli 3 puan kaybı yaşayan Van temsilcisi, rakiplerinin puan kaybettiği haftada önemli 3 puanı hanesine yazdırarak, aradaki puan farkının açılmasına müsaade etmedi.

Ligde oynadığı 27 maçta 17 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Vanspor, 56 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

GRUPTAKİ DİĞER KARŞILAŞMALAR…

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise deplasmanda karşılaştığı Yeni Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalan Esenler Erokspor, 60 puanla liderliğini sürdürürken, deplasmanda son sıradaki Bursaspor'u 2-0 mağlup elen Bucaspor ise 54 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

Yeni Mersin İdmanyurdu, 51 puanla dördüncü sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Karacabey Belediyespor'a 3-1 mağlup olan 1461 Trabzon FK ise 48 puan +22 averajla beşinci sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup eden Ankaraspor, 48 puan 13 averajla altıncı sıradaki yerinde kalırken, haftayı BAY geçen Diyarbekirspor ise 40 puanla yedinci sırada yer aldı.

Konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-0'la geçen Ankara Demirspor, 39 puanla sekizinci sıradaki yerini korurken, Karacabey Belediyespor ise 36 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Beyoğlu Yeni Çarşı, 34 puanla onuncu sıraya yükselirken, konuk ettiği Kırklarelispor'u 3-1 mağlup eden Nazilli Belediyespor ise 33 puanla on birinci sıraya yükseldi.

Kırklarelispor, 32 puanla on ikinci sıraya gerilerken, Van'dan eli boş dönen Afyonspor Kulübü ise 27 puanla on üçüncü sıraya geriledi.

Konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-1 mağlup eden Altınordu, 27 puanla on dördüncü sıraya yükselirken, Serik Belediyespor ise 27 puan -10 averajla on beşinci sıraya geriledi.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü 21 puanla on altıncı sıradaki yerinde kalırken, Zonguldak Kömürspor ise 19 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Adıyaman FK 14 puanla on sekizinci sırada yer alırken, 13 puanı bulunan Bursaspor ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER