Şehir İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Özay İlhan oldu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Şehir İttifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Şehir İttifakı Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirledi. Yapılan görüşmeler sonrası Şehir İttifakı’nın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan olarak açıklandı. Parti binasında düzenlenen törende konuşan Özay İlhan, seçimi kazanmaları halinde, Van’ı yaşanabilir bir kent haline getireceklerini vurguladı.

Şehir İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Özay İlhan oldu

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İpekyolu, Tuşba, Edremit, Erciş ve tüm ilçelerde ulaşılabilir belediye başkanlarıyla belediyeleri yönetmek için şehir ittifakı kuran Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, bu kapsamda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere tek çatı altında girecek olan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Van İl Başkanlıkları, aday adaylık sürecini titiz bir şekilde yürütüyor.

Daha önce yapılan istişareler sonrası Şehir İttifakı’nın İpekyolu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Kılıç, Edremit Belediye Başkan Adayı Halit Bitik, Tuşba Belediye Başkan Adayı Ali Katılmış, Erciş Belediye Başkan Adayı Ömer Fidan, Gürpınar Belediye Başkan Adayı Sadık Üçer, Gevaş Belediye Başkan Adayı İdris Aksona olurken, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Özay İlhan olarak açıklandı.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, iki partinin temsilcileri ve davetliler katılım sağladı.

KARABIYIK: “VAN’A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR”

İlk olarak açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabayık, Van’ın büyükşehir illeri arasında yer aldığını, fakat hak ettiği hizmeti alamadığını belirterek, “Saadet Partisi’yle Van özelinde kurduğumuz şehir ittifakının Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve bazı ilçelerimizin adaylarını belirledik. Van ülkemizin en büyük illerinden biridir fakat hak ettiği hizmeti ne yazık ki yerelde ve genelde alamıyor. Van’a üvey evlat muamelesi yapılıyor. Eğitim, gayri safi milli hasılada, işsizlikte geride olan bir iliz. Yerel yönetim hizmetlerinde de maalesef 30 büyükşehirle kıyasladığımızda en gerilerdeyiz. Çünkü 2016 yılından bu yana Van’ı halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanları değil, kayyum yönetiyor. Biz böylesi bir süreçte sorunları çözmek, halkımızın beklentilerini karşılamak için iyi adaylarla seçimlere giriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız uzun yıllardır Van’da siyaset yapıyor. Van’ın gündemini belirleyen biridir. Her hafta basın toplantısı düzenleyerek sorunları gündeme getirir” dedi.

“BELEDİYECİLİK ÇOK KUTSAL BİR GÖREVDİR”

Büyükşehir adaylarının bıkmadan, usanmadan halkın sorunlarını çözmek için yetkililere seslendiğini belirten Karabayık, “Birilerinin belirlediği gibi sadece seçimden seçime Van’a gelen bir aday değil. Bu ilin bütün sorunlarını sabahtan akşama kadar basınla paylaşan, en ufak bir sorun yaşandığında hemen halkın derdine koşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza halkın sonuna kadar destek vermesi gerekiyor. Sadece birilerinin iki dudağı arasında bir belediye başkan adayı değil gerçek anlamda hizmet aşkıyla bu işi yapabilecek bir arkadaşımızdır. En önemlisi biz beytülmal hassasiyeti taşıyan birini aday gösterdik. Belediyecilik çok kutsal bir meslek, kutsal bir görev ama aynı zamanda da beytülmal hassasiyeti taşıyan bir koltuktur ama maalesef günümüzde gerek kayyumların, gerekse AK kayyumların belediye hizmetlerinde önce rant, rantiye vardır, yandaşı kollama vardır. Beytülmal hassasiyeti asla yoktur. Biz buna dur diyecek belediye başkan adayı belirledik. Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortak hareket ettiği gibi Türkiye’nin sorunlarını nasıl güçlü bir muhalefetle dile getirdiğini, çözüm önerilerini sunduğunu bugün Van’da da yaklaşık 3 ay önce Saadet ve Gelecek Partileri tarafından kurulan şehir ittifakı modeliyle ilçe belediye başkan adayımızı daha önce paylaşmıştık. Şimdi de yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özay İlhan olmuştur. Hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

“ADAYLARIMIZIN TAMAMI VAN’IN TOZUNU, TOPRAĞINI YUTMUŞ İNSANLARDAN OLUŞUYOR”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karabıyık, Van’ın sokaklarını, caddelerini ve sorunlarını bilenlerle yola çıktıklarını belirterek, “Biz adaylarımızı ehliyet, liyakat, bilgi, birikim, vizyon üzerine belirledik. En önemlisi bu şehirde yaşayanları aday gösterdik. 5 yılda bir Van’a gelenlerle değil, şehrin caddesini, sokağını, sorunlarını bilenlerle yola çıktık. Adaylarımızın tamamı Van’ın tozunu, toprağını yutmuş insanlardan oluşuyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özay İlhan ve ilçe belediye başkan adaylarımız halkta karşılığı olan insanlardır. Biz demokrasiye inanan insanlarız. Ülkenin demokratikleşmesinin önünü açmak için şehir ittifakını kurarken diğer partilere işbirliği çağrısında bulunduk. CHP, HÜDA PAR, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’ye işbirliği teklifi yaptık. Yerel seçimlere bu partilerle birlikte şehir ittifakı çatısı altında girmek istiyorduk. Demokrat Parti bize sonuna kadar destek vereceklerini söyledi fakat ne yazık ki diğer partiler uygun görmedi. Şehir ittifakını büyütmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Takdir onlarındır” ifadelerini kullandı.

İLHAN: “VAN YAŞANABİLİRLİKTE SON SIRADA OLAN ŞEHİRDİR”

Akabinde söz alan Şehir İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, ağır, zor ve sorumluluk isteyen bir görev üstlendiklerini belirterek, “Genel Başkanlarımız Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu’na, Saadet ve Gelecek Partilerinin il teşkilatlarına bizi bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Tabi ağır, zor, sorumluluk isteyen bir görevdir. Başkanımız gülmemizi istedi fakat bugün memleketin her tarafı ağlıyor. Dünyada insanlar katlediliyor, büyük bir zulüm söz konusu, Gazze’de 30 bine yakın insanımızın katledildiği bir ortamda gülmek kolay değil. Şu an halen İliç’te 9 kardeşimiz çıkarılmayı bekliyor. Üzerlerinde 10 milyon metreküp toprağın olduğu ve bunun içinde 400 bin kamyonun gerektiği ifade edildi. Ülkemizin yeraltı ve yer üstündeki kaynakları satılıp, yakılıp, yıkıldığı bir dönemdeyiz. Van, Türkiye’nin en büyük kentlerinden birisi olmasına karşın, 19. büyük il olmasına karşın gelişmişlikte, yaşanabilirlikte, kişi başına düşen gayri safi milli hasılada en son sırada olan şehirdir. 13 bir küsur insanın VASKİ tarafından sularının kesildiği, icralık olduğu bir şehirdir. İnsanlar en temel ihtiyaç olan suya bile ulaşamadığı, su parasının Türkiye’de en pahalı olan şehirdir. Böyle bir şehirde sokağa çıktığınızda milletin parasının nasıl çarçur edildiğini billboard belediyeciliği yapanlarda görmekteyiz” dedi.

“İLİMİZİN BÜTÜN KAYNAKLARI AZINLIK BİR GRUBUN EMRİNDEDİR”

Sorunun kaynağı olanların çözüm üretemeyeceğini vurgulayan İlhan, “Çözümün asla parçası olamazlar. Bugün ilimizin bütün kaynakları azınlık bir grubun emrindedir. Son aylarda başta Büyükşehir ve İpekyolu olmak üzere neredeyse tüm belediyelerde yandaşlar işe alınmakta, bankamatik memurlarla belediyeler doldurulmaktadır. Bunun yanında Uygulama Otelimiz adeta iktidar partisinin belediye başkan adaylarının ofisi, restaurantı, yemekhanesi, milleti ağırladığı otel haline dönmüştür. Sorunlarımız saymakla bitmeyecek kadar çok, derdimiz çok büyüktür. Geldiğimiz noktada ilimizde 20 yıldır özellikle de son 8 yılı kayyum olan bir anlayışla yönetilmektedir. Bu yönetimde vali, valilik mi, belediye başkanlığı mı yapacak? Kaymakam, kaymakamlık mı, belediye başkanlığı mı yapacak? Belli olmayan bozuk bir düzenin içerisindeyiz. Bu bozuk düzene son vermek için yola çıktık. İlk günden beri bu memlekete hep şunu söylediler. İki parti arasında seçim var, evet iki parti arasında seçim var. Bu iki partiden biri şehir ittifakı ve diğerleridir. Bundan asla ama asla kuşkunuz olmasın. Hepsi birbirinin fotokopisi olan, aynı zihniyet, aynı anlayıştır ve bu memleketin son 20 yılında bu anlayışın zulmü söz konusudur” diye konuştu.

“VAN’IN ADİL BİR ANLAYIŞLA YÖNETİLMESİ İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Şehir merkezimizde ne idügü belli olmayan ucube yapılar yapıldığını belirten İlhan, “Depremden bu yana yıkılmayı bekleyen harabe yapılar var. Allah korusun bir deprem yaşansa 2011 yılında yaşanan depremden daha büyük bir felaketle karşı karşıya kalacak, bir çarpık kentleşme, bozuk düzen söz konusudur. 30, 40, 50 yıl geriye gittiğimizde aynı caddeler, aynı sokaklar, çevresi adeta bir köy, bir mezra görünümünde olan Van geri bırakılmış bir ildir. Van’ın sözde değil özde bir büyükşehir olması için yeniden topyekün elden geçmesi ve adil bir anlayışla yönetilmesi için yola çıkıyoruz. Şehirde hiç kimseyi muhtaç hale getirmeyeceğiz. İstihdam oluşturacağız ve şehirde hiç kimse sosyal yardımlara ihtiyaç duymadan, herkesin evinde ailesiyle mutlu yaşadığı bir şehir inşa edeceğiz. Allah bizleri bu yolda mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile tanıtım toplantısı sona erdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2024, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER