Arvas, projelerini açıkladı

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, düzenlenen programla projelerini açıkladı. Başkan Adayı Arvas'ın açıkladığı projeler arasında tramvay, köprü kavşak, organize tarım bölgesi, alım garantili üretim desteği, yeni kayak merkezi, 30 bin kişilik stadyum, modern otogar, kente yakışır sebze hali gibi önemli projeler bulunuyor.

Arvas, projelerini açıkladı

Uygulama Oteli'nde düzenlenen proje tanıtım programına AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, AK Parti Eski Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.

GÜRAY: "VAN'I MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Van'ın her noktasının hizmet belediyeciliğini hak ettiğini belirterek, "Belediye başkan adaylarımızı açıkladıktan sonra 'durma yok, çalışmaya devam' düsturuyla hareket ettik. Van'ın her noktası hizmet belediyeciliğini hak ediyor. Bizler de inşallah bu düsturla hareket ederek, liyakatli kadrolarla, işinin ehli belediye başkan adaylarıyla kentimizi hizmet belediyeciliği ile buluşturacağız. Ayakları yere basan projelerimiz var. Bu projeler hükümetimizin desteğiyle ve liyakatli kadrolarla gerçekleştirilecek projelerdir. Van'ı marka şehir haline getirmek istiyoruz. 2004'ten bu yana, Van'ı 20 yıldır AK Parti belediyeciliği ile buluşturmanın özlemini son derece yakından hissediyoruz. Kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Kentimize hizmeti en iyi şekilde taşıyacağız" dedi.

GÜL: "DEMOKRASİ YERELDE BAŞLAR"

Akabinde kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül ise, yerel seçimlere çok az bir süre kaldığını hatırlatarak, "Bütün Türkiye'de inşallah yeni bir seçime hep beraber giriyoruz. Türkiye'de belediyecilik denince, akla milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan gelir. 1994 ruhu gelir.  Çöp dağlarının patladığı, suların akmadığı, çöp, çukur, çamurun yaşandığı bir İstanbul'dan bugün dünyalar güzeli İstanbul'a 1994'te Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı ile beraber Türkiye'de yerel yönetim anlayışı değişti. Esas itibariyle demokrasi yerelde başlar. Yerelde başlayan bu demokrasi, Türkiye'nin her alanında gelişime katkı sunar. O yüzden demokrasi yerelde başlar anlayışı ile bu seçimleri çok önemsiyoruz. Mayıs seçimlerinde halkımız çok büyük bir destekle, teveccühle, 'milletin adamıyla durmak yok, yola devam' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gittin diye birçok şey yaptılar. Ama unuttukları bir şey vardı. Bu ülkede kararları, bu ülkenin evlatları verir. Halk oyunları bozdu ve AK Partiyle yola devam dedi. Yine Türkiye'de yerel seçimlerde de AK Parti belediyecilikle yola devam edeceğiz" diye konuştu.

ARVAS: "20 YILLIK HASRET 31 MART'TA BİTECEK"

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, projelerini tek tek açıkladı.

Van'da güzel şeyler başaracaklarına inandığını belirten Arvas, "31 Mart'ta 13 ilçemizle birlikte Van'a eser ve hizmet siyasetleri kazandıracağız. Umudumuz var, güvenimiz var ve hayalimiz var. Bunları inşallah halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. 20 yıllık hasret 31 Mart'ta bitecek. Biz güçlü bir şekilde Van'ın ayağa kalkması için projelerimizi hazırladık. Çıkmış olduğumuz bu yolda herkes hizmet belediyeciliğinde kendini görecek. Ötekileştirmeden bu kentin birer hizmetkârı olarak, milletimizin gönlünde yer alacağız. Hizmetlerimizle kendimizi ispat edeceğiz. Arkamızda güçlü bir iktidar, güçlü bir lider iradesi var. O bizim arkamızda olduktan sonra beceremeyeceğimiz bir şey yok. Van 20 yıldır güzel hizmetleri bekliyor. Bu kapsam inşallah güzel hizmetleri öncülük edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABDULAHAT ARVAS'IN VAN İÇİN PROJELERİ;

Ulaşım: 25 km tramvay hattı, 16 durak, 8 mil vapur hattı, 4 adet köprülü kavşak, 250 km yeni yol ve bulvar, açık ve kapalı otoparklar, altyapısız kırsal mahalle kalmayacak.

Tarım: 2 adet organize tarım bölgesi, 12.000 dönüm kent tarım alanı, 5.000 çiftçiye alım garantili üretim desteği.

Turizm: Kurubaş'ta uluslararası standartlarda kayak merkezi, Toprakkale seyir tepesine teleferik

Kültür, sanat ve spor: 30.000 kişilik yeni stadyum, Van Şehir Tiyatrosu, Yaşar Kemal Kültür Merkezi, Feqiye Teyran Kültür Merkezi, Vani Mehmed Efendi Sahaflar ve Kitapçılar Çarşısı.

Üretim ve istihdam: Kadınlara ve gençlere 100.000 TL destek, 25.000 yeni istihdam.

Sosyal belediyecilik: Yeni evlenen çiftlere 50.000 TL destek, üniversite öğrencilerine 1.000 TL destek, dar gelirlilere 10.000 konut.

Kentsel dönüşüm ve altyapı: Depreme dirençli Van, doğalgazsız ev kalmayacak, 20.000 yapı dönüştürülecek, yeni otogar, yeni sebze hali.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2024, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit karagülle
Halit karagülle - 3 ay Önce

Ben ce Van halkına da bu yakışır Van'ın çocuğu olarak harika bir fırsat tır bu seçim aklınızı başınıza alın iktidarı seçin şehrimize layık olalım bir Erzurum bir Malatya Bir Çorum Denizli Urfa edemedik malesf Van'a slm olsun VANİMİZA hayır li uğurlu olsun inşAllah ikdidar

ali desidero
ali desidero - 3 ay Önce

22 yıldır neden yapmadınız milletvekili idiniz siz sizin amcanızın oğlu amcanızın oğlu amcanızın oğlu ALLAH bu millete akıl fikir versin. sizler bu kandırmaca politikalarınızla halen nasıl gelip aday olabiliyorsunuz

SIRADAKİ HABER