Dalgın: İttifaklarımızdan aynı vefayı bekliyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı İlhami Dalgın, "BBP olarak yerel seçimlerde Büyükşehir'den aday çıkarmayarak Ak Parti adayına destek vereceğiz. Ama aynı vefayı maalesef ittifaklarımızdan göremiyoruz. Bizimle sürekli istişare yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Dalgın: İttifaklarımızdan aynı vefayı bekliyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) heyeti gazetemizi ziyaret ederek, yerel seçimlerde Büyükşehir'den aday göstermeyeceklerini, ancak ilçelerden kendi adaylarının olacağını duyurdu.

Büyük Birlik Partisi Van İl Teşkilatı gazetemize ziyarette bulunarak yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceklerine dair açıklamalarda bulundu.

BBP'nin yeni Van İl Başkanı İlhami Dalgın, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, BBP'nin dava bilinciyle hareket edeceğini söyledi.

Eski İl Başkanı Mevlüt Kaya'nın Tuşba Belediye Başkan Adayı olduğu için kendisinin İl Başkanı olarak görevlendirildiğini anlatan Yeni Başkan İlhami Dalgın, "Bugün bu ziyaretimizde ben İl Başkanı olarak yer alıyorum. Önceki İl Başkanımız Mevlüt Kaya bu seçimlerde Tuşba Belediye Başkanı olarak siyaset yapacak" diye konuştu.

DALGIN: "SÖZKONUSU KARARLARI GENEL MERKEZLE GÖRÜŞEREK ALDIK"

Söz konusu kararların Genel Merkez ile görüşülerek alındığını söyleyen İlhami Dalgın, "Bu kararlarımızı Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi ile görüşerek aldık. 14 Şubat günü heyetimizle birlikte Genel Merkeze gittik. Türkiye genelinde 51 ilde seçimlere giriyoruz. 30 şehirde ise Büyükşehir adayı göstermeyip, cumhur ittifakı olarak Ak Parti'ye destek vereceğiz. Eğer BBP Van Büyükşehir Adayı göstermiş olsaydık, Adnan Akbaş'ı Büyükşehir Adayı göstereceğiz. Şimdi ise Yusuf Coşar İpekyolu Belediye Başkan Adayımızdır. Tuşba İlçe Belediye Başkan Adayımız ise Önceki Başkanımız Mevlüt Kaya'dır" dedi.

Cumhur ittifakına olan desteklerini dile getiren İlhami Dalgın, "Bizler dava bilinciyle hareket ediyoruz. 'Önce vatan' diyoruz. Bakın ülkemizdeki birçok partinin çeşitli ekonomik destekleri olduğuna şahit oluyoruz. Bazı partiler Atatürk rozeti ile siyaset yapıyor. O servete konmuşlar. Başka partiler hazineden para alarak siyaset yapıyor. Bizler tek kuruş almadan bu siyaseti yürütmeye gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"PARTİMİZE GELENLER GÖNÜL VEREREK GELDİ"

Kendi partilerine gelenlerin gönül vererek bu yola geldiğini söyleyen BBP Van İl Başkanı İlhami Dalgın, "Bizim partimize gelenler gönüllü gelmiştir. Eski İl Başkanımız Mevlüt Kaya ile görüştüğümüzde, kendisi de bunu bize anlattı. Dedi bizlere gelenler gönüllü geliyor. Hiçbir desteğimiz yok, kendi yağımızda kavruluyoruz. Yöneticiler, partimize üye olanlar gönlünden destek sunuyor. Dava ayrı bir olaydır" şeklinde konuştu.

Büyükşehir adayı çıkarmayarak cumhur ittifakı adayı, Ak Parti'li adaya destek vereceklerini anlatan Dalgın, "Bakın bizler BBP olarak bu seçimlerde Büyükşehir adayı çıkarmayarak Ak Parti adayına destek sunacağız. Ama Önceki İl Başkanımız Mevlüt Kaya kendisi de şu an yanımızda. Sürekli sorduk, dedik ki, 'Ak Parti Teşkilatı yerel seçimlerle alakalı sizinle istişare yaptı mı?' Hayır dedi. Kendisi burada söylesin, bakalım ne zaman gelip BBP Van İl Başkanlığı'nın görüşünü almışlar? Bakın Ak Parti'nin Van Teşkilatı, cumhur ittifakındaki ortaklarına istenen saygıyı göstermiyor. Önceki İl Başkanımız Mevlüt Kaya ile görüşmekten aciz bir teşkilat söz konusu. Yeri gelince sürekli kendilerini övüyorlar" ifadelerini kullandı.

“ÜYE SAYILARINI ABARTMAK DOĞRU DEĞİLDİR”

Ak Parti Van Teşkilatı'nın sürekli sahada olduklarını duyurduğunu, üye sayısının 140 bin olduğunu, ama bunun sandığa yansımadığını dile getiren Dalgın, "İktidar Partisinin Van Teşkilatı sıkıntılı. Bizlerle görüş alışverişinde bulunmuyorlar. Bakın biz BBP olarak yirmi yıl aday çıkarmadık, onları destekledik. Ama aynı vefayı göremedik. Şimdi diyorlar ki, bin 500 kişi ile sahadayız. Ama sahada bu çalışmalara şahit olamıyoruz. Bakın bir milletvekili diyor ki, 'Van'da 140 bin üyemiz var'. Peki bu 140 bini üç kişiyle çarptığınızda 420 bin yapıyor. Peki bu niçin sandığa yansımıyor. Demek ki üye sayısının rakamı doğru değildir. Bu büyük bir vebaldir. Yazıktır, günahtır. Genel merkezi yanıltmak doğru değildir. Bizler BBP olarak liderimizi şehit verdik. Liderini şehit veren tek parti BBP'dir. Bizler dava bilincimizle çalışmalarımızı sürdürmeye gayret göstereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2024, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Alperen
Alperen - 2 ay Önce

Halkımızın teveccühü ile Büyük Birlik Partisinin İlimizde güzel sonuçlar elde etmesini ümit ediyor. Adaylara başarılar diliyoruz.

Yusuf coşar
Yusuf coşar - 2 ay Önce

Calişanlarla birlikte başında tarafsız sefaf doğruları doğru haber yapan bu kunlarda halkımıza doğru bilgileri toplumumuza aktaran bolgege gazetesinintüm personeline canı günülden teşekür ederim bu dugrultuda devam edeceğine inancım tam dir saygılarımla yusuf coşar

SIRADAKİ HABER