Grupta kopma yok

Ligin ikinci devresinde oynadığı 9 karşılaşmada 7 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Vanspor, bir maç eksiği olan lider Erokspor'la arasındaki puan farkını 4'de düşürdü. Önümüzdeki 10 haftalık maratonda bu fark kapanır mı? Kapanmaz mı?  Vanspor'un BAY haftasında Erokspor, Ankara deplasmanında kazanırsa işi bitirir. Kaybederse şansını yitirir. O zaman aradaki puan farkı 4 kalır ve 3 puanlık sistemde son 8 haftada her şey olabilir.

Grupta kopma yok

Ligde 28. Hafta geride kalırken, ligin bitimine ise 10 haftalık bir maraton kaldı. Zirvede yer alan 6 takım önümüzdeki 10 haftalık maratonda liderlik veya ikinci sıra avantajını elde etmek için daha çetin mücadele etmeye devam edeceklerdir.

Şu an itibariyle zirvede fazla bir kopma olmadığı için önümüzdeki her hafta zirvedeki takımların sıralamadaki konum değişikliklerine yine şahit olacağız. Çünkü takımlar arasında çok da uçuk puan farkları yok. Bunun yanında hiç bir maçında garantisi olmadığından zirve takımları beklenmedik takımlarla mücadelelerinde puan kaybetmeye devam etmesidir.

Bu böyle devam edecek gibi de görünüyor. Hal böyle olunca zirve sıralamasında da her hafta değişiklikler yaşanıyor ve yaşanacak da. Ligin 28. Haftasında da buna şahit olduk. Lider Erok ve Yeni Mersin İdmanyurdu haftayı 2 puan kayıpla kapatırken, Vanspor, Buca ve Ankara ise haftayı 3 puanla karlı bir şekilde kapattı.

1461 Trabzon ise beklenmedik Karacabey mağlubiyetiyle haftayı puansız kapatan takım oldu. İşte bu tabloda bize hiç bir takımın kolay lokma olmadığını ve her takımın puan kayıpları yaşayabileceğini gösteriyor.  Önümüzdeki 10 haftada da bu sonuçlar yine yaşanacaktır.

Çünkü şampiyonluk, Play-Off ve kümede kalma mücadeleleri ligin sonu yaklaştıkça daha da kıran kırana devam edecektir. Şu an itibariyle hiç bir takımın zirvedeki yeri ve konumu kesinlikle garanti değil. O yüzden bu süreci akılı bir şekilde iyi kullanacak, maddi olarak sıkıntı yaşamayacak ve inanarak yola devam edecek olan takım veya takımlar çok daha iyi bir konuma gelebileceklerini söyleyebiliriz. Çünkü önümüzde 10 haftalık uzun bir maraton ve toplamda 30 puanlık bir süreç var.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda Erokspor mağlubiyetiyle kaybolan havanın yeniden yakalama mücadelesi var.  Erokspor maçı bir sezonun meyvesinin alınacağı bir karşılaşmaydı. Ama olmadı. Olmayınca da ister istemez hava biraz kayboldu. Önümüzdeki süreçte aynı şans ve havanın yeniden elde edilip edilmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Tabi ki bunu görmenin yolu da takımın yeşil zeminde vereceği mücadele ve hanesine yazdıracağı puanlara bağlıdır. Son oynadığımız ve galip geldiğimiz Afyonspor maçında bunu göremedik. Sen şampiyonluğa oynayan bir takımsın. Kendi sahanda ve o mükemmel taraftarın verdiği destekle bu tür takımları çok kolay geçmek gerekiyor.

Afyon maçında ilk devre penaltı golü ve ikinci devre rakip 10 kişi kalmasına rağmen, ancak 1 gol bulabilmemiz şampiyonluk mücadelesi veren bir takım açısından biraz sıkıntılı değil midir? Elbette kazanmak, 3 puanı almak güzeldir. Ancak şampiyonluğa oynayan bir takım olarak bu tür maçları öyle kazanmalıyız ki sesimiz grupta yankılansın.

Öyle yankılansın ki bizim için bu işin bitmediğini herkes anlasın. Lider Erokspor'un bir maç eksiğiyle aramızda şu an 4 puanlık bir fark varken, altımızdaki Bucaspor'la da aramızda 2 puanlık bir fark var. Liderliği kovalarken ikinci sıradan olma riski de büyük görünüyor. O açıdan kendi sahamızdaki maçları rahat kazanmamız gereklidir. Aksi taktirde yaşanacak puan veya puan kayıpları bize yolun sonunu gösterir.

Ligin 29. Haftasında deplasmanda Diyarbekirspor'a konuk olacak olan ekibimiz, ligin 30. Haftasını da BAŞ geçirecek. BAY haftasını göz önünde bulundurduğumuzda Diyarbekirspor maçı ekibimiz için 3 değil 6 puan değerinde bir maç olacaktır. Çok da zor geçecek bir karşılaşmadır. Çünkü Vanspor şampiyonluk Diyarbekirspor ise Play-Off'a kalma şansını kaybetmeme mücadelesinde olacaktır.

O açıdan zor bir maç. Çok iyi hazırlanmalı ve mutlaka bu maçtan 3 puanla dönülmelidir. Çünkü ekibimiz Çarşamba günü Diyarbekirspor maçı oynarken, Buca haftayı BAY geçirecek. Ekibimiz Pazar günü haftayı BAY geçirirken, Lider Erokspor ise Ankara deplasmanına gidecek, Bucaspor ise Adıyamanspor'u konuk edecek.

Kısacası önümüzdeki 29. ve 30. Hafta maçları ekibimiz için kritik 2 hafta olarak görünüyor. Şimdiden Diyarbekirspor maçında temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
1.  LİGE MUTLAKA ÇIKILMALI
1. LİGE MUTLAKA ÇIKILMALI - 2 ay Önce

Çok güzel, çok yerinde, çok doğru bir analiz... Oyuncular ve teknik ekip bu gibi değerlendirmeleri okuyup önemsemeli.

SIRADAKİ HABER