Aybey: Van'da ciddi sorunlar var

Memleket Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Ertuğrul Aybey gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Van'da ciddi sorunların bulunduğunu belirten Başkan Aybey, göreve gelmeleri halinde tüm çalışmalarını şeffaflık ilkesiyle yürüteceklerini vurguladı.

Aybey: Van'da ciddi sorunlar var

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi'ne sayılı günler kalırken, partilerin de çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda yerel seçim çalışmalarına devam eden Memleket Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Ertuğrul Aybey beraberindeki İl Başkanı Ümit Yılmaz ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Polat ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Kentte yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunan Aybey, bu süreçte Van'ın sorunlarını gündeme getireceklerini belirterek, Doğu Anadolu Bölgesi'nin göz bebeği Van'da ciddi sorunları bulunduğunu söyledi.

AYBEY: "KİMSENİN HALKIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GÖRMEMEZLİKTEN GELME HAKKI YOKTUR"

Memleket Partisi olarak Van Büyükşehir ve İpekyolu'nda aday çıkardıklarını belirten Aybey, "Memleket Partisi olarak Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu'nda aday çıkardık. Bu süreçte Van'ın sorunlarını gündeme getireceğiz. Hatuniye Mahallesinden çalışmalarımıza başladık. Hatuniye Mahallesi'nde yapılmayan kavşak sorunu var. Vatandaşlarımız ciddi anlamda mağduriyet yaşamaktadır. Zaman zaman trafik kazaları yaşanmaktadır. Vatandaşlar belediye ile görüştüklerini fakat yetkililerin ilgilenmediklerini ifade ettiler. Kimsenin halkımızın mağduriyetini görmemezlikten gelme hakkı yoktur. Yetkililer vatandaşların mağduriyetini giderip trafik kazalarının önüne geçmek için bir an evvel kavşak veya trafik ışıkları yapmalı" dedi.

"VAN'DA ULAŞIM ARTIK ÇİLEYE DÖNDÜ"

Van'da ciddi sorunları bulunduğunu söyleyen Aybey, "Trafik, çevre yolu, Van Gölü kirliliği, arıtma tesisi, kira fiyatları, sınır ticareti stadyum, otogar, ulaşım gibi birçok sorunlarla boğuşmaktadır. Bu sorunları çözmek için yola çıktık. Özellikle Van'da ulaşım artık çileye döndü. Büyükşehir Belediyesi ait otobüsler, halk otobüsleri, minibüsler belli saatlerde hareket ediyor. Araçlar tıka basa dolduruluyor. Vatandaşlarımız tehlikeli bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da vatandaşları ciddi anlamda sıkıntıya düşürüyor. Allah'ın izniyle göreve geldiğimiz takdirde belediye otobüsleri 15 dakikada bir hareket edecek. Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler başta olmak üzere özel halk otobüslerinde ve minibüslerde yığılma olmayacak. Biz bu sorunu kökten çözmek için gereken tüm önlemleri alıp denetimleri yapacağız" diye konuştu.

"KAYNAKLARI HALKIMIZ İÇİN KULLANACAĞIZ"

Ülkenin çok ciddi bir ekonomik krizden geçtiğini vurgulayan Aybey, "İnsanlar geçinemiyor. Her geçen gün fiyat artışları devam ediyor. Biz halkımıza bu konuda elimizden gelen her türlü desteği sunacağız. İnsanların ekmeğe ulaşımı konusunda ekmek fabrikası açacağız. Belediyeye ait halk ekmek satış noktalarımız olacak. Ekmeği maliyetine halkımıza satacağız. Halkımızın ekonomik olarak nefes alabilmesi için her türlü fedakârlığı yapacağız. Belediyeye ait lokantalar, kafeler, eğlence merkezleri, dinlenme alanları hizmete açacağız. Fiyatlarımız uygun olacak. Halkımızın güzel ve kaliteli vakit geçirmesi için çaba sarf edeceğiz. Kaynakları halkımız için kullanacağız. Milletimizin parasını çarçur etmeyeceğiz. Tüm çalışmalarımızda şeffaf olacağız. Hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Bizim dönemimizde Van hak ettiğini fazlasıyla alacak. Bundan kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın. İlimizde ciddi boyutlara ulaşan işsizliği azaltmak için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Yurt içi ve yurt dışından yatırımcıları Van'a davet ederek istihdam yapmalarını sağlayacağız. Her mahallemizde gençlik merkezleri hizmete açacağız. Bu gençlik merkezlerinde dar gelirle vatandaşlarımıza ücretsiz LGS, YKS ve KPSS dersleri vereceğiz. Atanamamış öğretmenleri bu şekilde istihdam edeceğiz. Yeni yollar açacağız. Projelerimiz arasında tramvay yapma hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZ KİMİ TEVECCÜH ETTİYSE ONA BELEDİYE BAŞKANI SEÇSİN"

Van, İpekyolu, Edremit, Tuşba, üniversite güzergâhında tramvay yaparak ulaşımı rahatlatacaklarını belirten Aybey, "İlimizin büyük ilçelerinden olan Erciş'e de tramvay yapmayı düşünüyoruz. Kayak festivalleri düzenleyeceğiz. Yaz mevsiminde Van'ımızın turizmde hak ettiği yere gelmesi için su sporları yüzme etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Her mahalleye tam donanımlı spor salonu açacağız. Halkımız bu hizmetlerimizden tamamen ücretsiz faydalanacak. Vanspor'u her zaman destekleyeceğiz. Belediyeye ait takımların sayılarını arttıracağız. Sizin aracılığınızla diğer partilere de seslenmek istiyorum. Rakiplerime başarılar diliyorum. Tüm adaylar projelerini ortak bir şekilde dile getirsin. Halkımız kimi teveccüh ettiyse ona belediye başkanı seçsin. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas mütevazi bir insandır. Kendisine her zaman saygım vardır. Seçimde başarılar diliyorum ancak milletvekilliği döneminde Van'a katkısı olmamış birinin belediye başkanlığında da çok büyük bir katkısının olacağını düşünmüyorum. Memleket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak tüm rakiplerime başarılar diliyorum. Biz seçim sürecinde projelerimizi halkımıza en iyi şekilde anlatacağız" dedi.

YILMAZ: "VAN'IN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ"

Son olarak söz alan Memleket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz ise, seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, "Halkımızı ziyaret ederek, sorunları, talepleri dinliyoruz. Partimizin politikasını ve projelerimizi anlatıyoruz. Van'ın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Van'ın dertlerine derman olacağız. Halkımızdan yerel seçimlerde destek bekliyoruz" diye konuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER