Deniz Baykal'dan, Van kahvaltısına övgü dolu sözler

Antalya'da düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Van standına uğrayarak, Van Kahvaltısı ve otlu peynirden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Deniz Baykal'dan, Van kahvaltısına övgü dolu sözler

    13-17 Eylül 2017 tarihinde 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 5 gün süren ve 81 ilin katıldığı YÖREX fuarında Van ürünleri tanıtıldı. Van kahvaltısının tanıtımı için her fuara katılım gösteren Ahmet Cintan, da YÖREX'teki yerini alarak Van'ı tanıttı. Katılımın yüksek olduğu ve Van standının ziyaretçi akınına uğradığı fuar her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu geçti.
    Fuar süresince katılımcılara Van kahvaltısının ikram edilmesinin yanı sıra yapılışı ve faydalarıyla ilgili bilgiler veren Cintan, gösterilen ilgi karşısında ise memnuniyetlerini dile getirdiler. Doğal ve organik olan Van kahvaltısı ürünlerinin yer aldığı standı son olarak CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ziyaret etti.
   Van'ın organik ürünlerinden övgü dolu sözlerden bahseden Baykal, bir yandan kahvaltısı yaparken, öte yandan ise Ahmet Cintan'dan bilgiler aldı.
   Van kahvaltısını anlata anlata bitiremeyen Baykal, Van'ın kahvaltısının sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözdesi haline geldiğini vurguladı. Baykal, "Van Türkiyemizin gözdesi bir şehri, bu şehrimizin kültürel değerleri de bir o kadar öneme sahiptir. Bunların başında da Van Kahvaltısı ve otlu peyniri gelmektedir. Ben Van standını ilimizde düzenlenen fuarda görmekten son derece memnunum" dedi.
Fuara katılarak, Van Kahvaltısını tanıtan Ahmet Cintan ise, verimli bir fuar geçirdiklerini ifade ederek, Van yakışır bir şekilde ürünleri ellerinden geldiğince tanıttıklarını belirtti. Deniz Baykal'ın yanı sıra, ünlü simalarında uğrak yeri olan Van Kahvaltısı standının her zamanki gibi fuarın gözdesi olduğunu anlatan Cintan, bu tür fuarlarda yerlerini almaya devam edeceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER