Tekataş, muhtarların sorunlarını dinledi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, kendisini ziyaret eden Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Çetin Bilir ve Edremit ilçesi mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Tekataş, muhtarların sorunlarını dinledi

   Ziyarete gelen mahalle muhtarları mahallelerinde alt yapıya ilişkin sorunları anlatarak “İlk kez bir Genel Müdür mahallelerimize gelerek ve evlerimize konuk olarak sorunlarımızı dinliyor, bu durum bizi çok memnun etti. Geleceğe dair umutlarımızı arttırdı” ifadelerini kullandı.

  Kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Tekataş, iş üretmek ve hizmet yapmak için görevlendirildiklerini belirtti.

  Tekataş, kendisine hayırlı olsun ziyaretine gelen  muhtarlarla tek tek tanışarak mahalle isimlerini telefon numaralarını kayıt ettikten sonra kendi telefon numarasını muhtarlarla paylaştı.

   “VAN’A SAHİP ÇIKMALIYIZ”

   Amaçlarının güzel hizmetler vererek Van'ı hak ettiği en iyi konuma getirmek olduğunu belirten Tekataş; “Van güzel bir kent, bulunması zor olan güzellikte bir göle sahip, buna sahip çıkmalıyız. Biz bunun için Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu ve genel sekreterimiz sayın Mustafa Yalçın Bey'in gayretleriyle finansman sorununu çözdüğümüz atıksu arıtma tesisimizin ihalesini yıl bitmeden yapmayı planlıyoruz. Van her gün büyüyen, büyüdükçe gelişen ve mevcut sorunları da büyüyen bir kent. Geldiğimiz günden bu yana Van'ın sorunlarını dinliyoruz, hep birlikte sorunları masaya yatırıp ortak akılla el ele verip alt yapı sorununu sorun olmaktan çıkartalım. Hemen hepiniz Van Gölü’ne kıyısı olan mahallelersiniz, gölümüzü daha fazla kirletmemek için halkımızı bilinçlendirmek zorundayız. İstediğiniz yatırımları yapmak için kaynağa ihtiyaç var. Sizlerden mahallelerinizde bulunan abonesiz yerlerin aboneliklerini yapmaları için çağrıda bulunarak destek vermenizi istiyoruz.'' diyerek destek istedi.

Van'a ilk geldiğinde yakın ilgi ve misafirperverlikle karşılaştığını söyleyen Tekataş, “Bizler buraya hakim olmaya değil hadim olmaya geldik. Bu yakın ilgi ve misafirperverlik ve destek karşısında hizmet etmek zorunluluğumuz iki kat artmıştır. Masa başında oturarak iş yapan değil, sahada dolaşan çalışmaları yerinde inceleyen bir yapı oluşturmak istiyoruz. Zamanla İnşallah başarılarımızı da göreceksiniz” dedi.

   Genel sıkıntılarını aktaran Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Çetin Bilir ise arıtma tesislerinin yetersizliği, terfi merkezlerinin çalışmaması ve içme suyu sayaç endeks okumalarının zamanında yapılmamasının en öncelikli sorunlar olduğunu belirtti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER