Aşkan'dan çiftçilere ziyaret...

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, odada görevli mühendislerle birlikte hasat yapan çiftçileri ziyaret etti.

Aşkan'dan çiftçilere ziyaret...

   İlçeye bağlı 132 yerleşim yerinde bulunan çiftçileri ziyaret eden Aşkan, hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu.

   2017 yılındaki hasat hayvan verimi ile ilgili çiftçilerden bilgi almak için bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Aşkan, “Şimdiye kadar ne yapıldı, bundan sonra neler yapılacağı konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Merkez ve kırsal mahalleri dolaşarak buğday nohut yonca korunga küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık konusunda neler yapılacağı konusunda yerinde incelemelerde bulunduk. Gördüğümüz kadarıyla da çok kötü değil, çok da iyi değil. Ama genelde baktığımızda Başkale ilçemizde geçen yıllara göre biraz verim düşüklüğü var. İlçemizin, daha çok buğday ve hayvancılıkla geçinen bir ilçe olması gerekiyor. Fakat herkes metropollere yerleşmiş ve tarıma elverişli ilçemizde hayvancılık ve tarım azılmış. İnşallah ileriki yıllarda bunu çiftçimiz daha iyi anlar" dedi.

   Çiftçileri ziyaretlerinde devlet teşviklerinin önemini anlatan Aşkan, bu teşviklerden muhakkak yararlanılması gerektiğin belirtti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER