İpekyolu'na modern bir park daha…

Van’ın İpekyolu İlçesi’ne; çok amaçlı kafe, uçak konseptli çocuk oyun parkı, muhtarlık ofisi, mescid, bisiklet bağlama ve engelli araç şarj istasyonu, süs havuzu, ışıklı ferforjeler, fitness, yürüyüş parkurlarının bulunduğu modern bir park daha yapıldı. Parkın açılış töreni ise oldukça görkemli oldu.

İpekyolu'na modern bir park daha…

   Temeli 28 Temmuz’da atılan Şehit Ahmet Çam Parkı’nın açılış programına; Şehidin eşi Emine Çam, Vali Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, Başbakan Danışmanı Adnan İnanç, Ankara Çubuk İlçesi Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, il protokolü, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

   Törende bir konuşma yapan Vali Zorluoğlu “Bu şehirde, bu şehrin dağlarında, bu şehrin yaylalarında, bu şehrin köylerinde bir tek terörist kalmayacak, yakmayı yıkmayı bilen tahrip etmeyi bilen terör örgütlerine inat biz bu şehirde huzuru, güveni, kardeşliği Allah'ın izniyle kucaklamaya devam edeceğiz” dedi.

   Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan da konuşmasında, “Buruk bir törendeyiz, ama gururluyuz. Şehitlerimizi unutmuyoruz, unutmayacağız” derken, Başbakanlık Danışmanı Adnan İnanç, “Şehidimizin ismini burada yaşatan Sayın Cemil Öztürk e çok teşekkür ediyorum huzuru sağlamak için canını feda eden bağrı yanık şehit ailelerinin yanında mahcup olmamak elde değil. Ölümler değerlidir ama şehitler daha değerlidir, parkımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

   İl Emniyet Müdürü Suat Ekici de konuşmasında, “Bu parkın şehidimiz adına yapılması bizi çok duygulandırdı ve mutlu etti. Ülkenin bütünlüğü adına şehit verdik.” derken şehidimizin eşi Emine Çam da  “Sayın Cemil Öztürk’e teşekkür ediyorum. Bizi üç gün boyunca burada çok güzel ağırladılar. Allah askerimize ve polisimize zeval vermesin teşekkür ediyorum.” dedi.

  Törenin ev sahipliğini yapan Başkan Vekili Cemil Öztürk de konuşmasında, “Bu toprakları vatan haline getiren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum” diyerek parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

  Öztürk, tüm yaş gruplarının faydalanabileceği çok amaçlı kafe, uçak konseptli çocuk oyun parkı, muhtarlık ofisi,  mescid, bisiklet bağlama ve engelli araç şarj istasyonu, süs havuzu, ışıklı ferforjeler, fitness, yürüyüş parkuru, gölgelikler ve güçlü bir bitki florası içeren parkın kent merkezine yeni bir soluk getirerek, gerek çocukların gerekse yetişkinlerin çeşitli ihtiyaçlarına cevap vereceğini de belirtti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER