DAKAF Fuarı yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 2024 yılının ilk fuarı olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) yoğun ilgi gördü.

DAKAF Fuarı yoğun ilgi gördü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Bitlis Eren, Hakkâri, Iğdır, Muş Alpaslan ve Siirt Üniversitelerinin katılımıyla toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı, beklentinin üzerinde ilgi gördü.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde 3-4 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle ziyaret edildi.

Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar kapsamında üniversite öğrencileri ve mezunların iş imkânlarıyla ilgili yeni fikirler ve bilgiler edinmesi sağlandı. Van'daki kamu kurumlarının da stant açtığı fuarda, öğrenciler kapsamlı bir şekilde bilgilendirildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde 'Yetenek Her Yerde' sloganıyla 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'23) 3-4 Ocak tarihlerinde bölgede yer alan 6 üniversitenin işbirliği ile Van YYÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

3-4 Ocak 2024 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen fuarda eğitim ve atölye çalışmaları, öğrenci kulüpleri ile görüşmeler, firmaların stant açması, işverenlerin mülakatlar yapması gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda (DAKAF'23), bölge üniversitelerinin öğrencileri ve geleceğin teminatı olan gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek, kamu, özel sektör kurum ve kuruluşları ile STK'lar bir araya getirildi.

Fuar kapsamında sektör temsilcileri arasında karşılıklı etkileşimin sağlanması, katılımcıların gençler arasındaki tanınırlığı, imajının güçlendirilmesi ve katılımcı her bir aktörün faydalanabileceği etkinlikler de düzenlendi.

Türkiye'nin dinamik ve yetenekli genç nüfusu için her zaman daha iyisini hedefleyen Cumhurbaşkanlığı, 'Yetenek Her Yerde' temasıyla 2019 yılında Bölgesel Kariyer Fuarları'nı hayata geçirdi. Bu fuarlar, ülkenin dört bir yanındaki gençlerin kariyer planlarını sağlam temellere dayandırmalarını desteklemek amacıyla tasarlanırken, fuarda, üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile meslek odaları arasında köprüler kurarak, gençlerin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için eşsiz fırsatlar sunuyor.

Bu bağlamda, 11 farklı bölgede düzenlenen kariyer fuarlarının bir diğer önemli durağı olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bitlis Eren, Hakkâri, Iğdır, Muş Alpaslan ve Siirt Üniversiteleri'nin de katılımıyla zenginleşen organizasyon, 03-04 Ocak 2024 tarihlerinde Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gençlerin kariyer hedeflerine ulaşmaları, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri adına birçok workshop, seminer ve etkinliğin yanı sıra sektörel tanıtımlar ve iş görüşmeleri de bu fuar kapsamında düzenlendi.

Fuar kapsamında üniversiteli gençler için bölgesel fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırarak istihdam konusunda onlara yardımcı olabilmek, işverenler ile üniversitelerin ilişkilerinin güçlenebilmesine katkı sağlanması, üniversitelerin nitelikli öğrenci ve mezunlarının kamu kurumları ve diğer alanlara kazandırılmasının sağlanması, benzer coğrafyadan insanları bir araya getirerek, katılımcılar arasında iletişim kurulmasına ve kültürel paylaşımlar gerçekleştirilmesine yardımcı olunması, KOBİ'lerin yetenek kazanımını arttırmak adına farkındalıklarını geliştirilmesi, bölgesel üniversiteler arasında iş birliğini geliştirilmesi, ülkede ve özellikle bölgede nitelikli iş gücü istihdamına katkı sağlanması destek olundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde Bitlis Eren, Hakkâri, Iğdır, Muş Alpaslan ve Siirt Üniversitelerinin katılımıyla toplam 6 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyona, kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ve mezunlar, staj ve iş imkânı arayan öğrenciler ve gençler, iş gören ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, amaç ve hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak isteyen özel sektör ve kamu kuruluşları katılım sağladı.

Kurulan atölyelerde bilgilendirme çalışmaları yapılırken, fuar kapsamında yarışmalar ve farklı aktiviteler de düzenlendi.

Öte yandan 2 gün devam eden fuarda düzenlenen çeşitli panellerle öğrenciler bilgilendirildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2024, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER