Büyükşehir mezarlıkları temizledi

Van Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde kentteki mezarlıklarda temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı.

Büyükşehir mezarlıkları temizledi

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 35 personel ve 7 araçla Ramazan Bayramı öncesinde başlattığı mezarlık bakım ve temizlik çalışmalarını tamamladı. Vatandaşların daha temiz ve nezih bir ortamda kabir ziyaretlerini gerçekleşmeleri için tiziz bir çalışma yürüten ekipler, mezarlıklarda bulunan yabani ot ve kuruyan ağaç dallarını temizledi.

Ayrıca ekipler mezarlık çevresindeki duvarları, yerinden sökülen parke taşları, çeşmeler ve oturma banklarını da elden geçirerek, bakım ve onarımlarını gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalarla ziyarete hazır hale getirilen mezarlıklarda Bayram nedeniyle çok sayıda vatandaş kabir ziyareti gerçekleştiriyor.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2023, 11:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dirimize de mevtamıza da kıymet vermek güzeldir.
Dirimize de mevtamıza da kıymet vermek güzeldir. - 1 yıl Önce

Köyiçi, Elmalı, Şabaniye, Süphan, Akköprü, Karşıyaka, Selimbey, Erdemkent, Bahçıvan, Cumhuriyet, Düzyol, Yalı, Kurubaş, Hacıbekir, Haliliye, Hatuniye, Alipaşa, Cevdetpaşa, Eminpaşa, İskele, Seyrantepe, Abdurrahmangazi, Beyüzümü, Kalecik, İstasyon, Bostaniçi, Seyit Fehim Arvasi, Altıntepe, Hacıbekir, Erek, Hafıziye, Esenler, Şemsibey, Kevenli, Serhat, Halilağa ve diğer merkez mahallelerin hepsini tek tek belediyelerin FEN İŞLERİ, YOL İŞLERİ, PARK VE BAHÇELER VE TEMİZLİK ekipleri dolaşsın. Cadde cadde, sokak sokak gezip bakılsın. Bozuk, çökük, kullanışsız yolların hepsi yenilenmelidir. Kaldırımlar yenilenmelidir. Asfalt ve parke taşı, kaldırım, bordür, oluk çalışmaları, yenilemeleri, bakımları, onarımları ve iyileştirmeleri yapılmalıdır Çünkü yenilenmesi gerekenler var, bakım ve onarım yapılması gerekenler var. Yine asfaltsı ve parke taşsız olan stabilize ve toprak yolların tamamına da asfalt serimi veya parke taşı döşemesi yapılmalıdır. Aynı zamanda başta çarşılarımız ve mücavir alanlar olmak üzere yukarıda sayılan bütün mahallelerde, TOKİ sitelerinde, yakın semtlerde, uzak semtlerde, şehrin her yanında çöp ve izmaritler toplanmalı, cadde ve sokakların tamamı süpürülmeli, temizlenmeli ve yıkanmalıdır. Bu mahallelerde bulunan dere, kanal ve arklar da Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından baştan başa temizlenmelidir. Bahar ayları şehrimiz, çarşılarımız, mahallelerimiz, caddelerimiz, sokaklarımız,kaldırımlarımız, kanallarımız, derelerimiz, arklarımız, oluklarımız, parklarımız, kıyılarımız, sahillerimiz, refüjlerimiz, kavşaklarımız, tarihi alanlarımız için çok detaylı ve çok titiz bir temizlik mevsimi olmalıdır. TERTEMİZ, BAKIMLI, GÜZEL, FERAH, GÖZ ALICI, HAYRANLIK UYANDIRAN BİR VAN İÇİN artık tüm birimler, tüm belediyeler ve tüm ekipler seferber olmalıdır.

Ölüm acı bir gerçektir
Ölüm acı bir gerçektir - 1 yıl Önce

60, 70, 80 yıl yaşasak da son durak hepimiz için kara topraktır. Bizim sadık yarimiz kara topraktır. O yüzden hepimiz vazifemize dürüst, namuslu, ciddi şekilde ve Allah'tan korkup sakınarak, kul hakkına dikkat ederek hakkıyla yapmalıyız.

SIRADAKİ HABER