Gürpınar Belediyesi’nden bayram denetimi

Van’ın Gürpınar Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde gıda ve hijyen denetimlerine hız verdi.

Gürpınar Belediyesi’nden bayram denetimi

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını ilgilendiren konularda, denetimlerini taviz vermeden sürdürüyor. Bu kapsamda yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ilçede faaliyet gösteren market, fırın, pasta ve tatlı satış yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Yapılan denetimlerde genel hijyen kuralları, ürünlerin son tüketim tarihleri, etiketsiz ürün, gramaj gibi birçok konuda kontroller yapıldı.

 Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Ramazan Bayramı öncesi yapılan denetimlerde özellikle hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirtti.

Amaçlarının halkın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Tanış, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizler için çok önemli. Amacımız vatandaşımızın Ramazan Bayramını huzurlu ve sağlıklı geçirmesidir. Bunun için Gürpınar Belediyesi olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Denetimler sırasında eksiklikleri olan esnafımızı uyarıyoruz. Ancak fiyatlarda fırsatçılık yapan, hijyen kurallarına uymayan, bozuk gıda kullanarak halkın sağlığını hiçe sayan kişilere de cezai işlem yapmaktan çekinmeyeceğiz. Şuana kadar ilçemizde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilirler. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı Bayramlar diliyorum” dedi.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER