PFDK, Vanspor'a ceza yağdırdı

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor'a ceza yağdı. PFDK, Van temsilcisine 114 bin TL para cezası ve 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

PFDK, Vanspor'a ceza yağdırdı

Vanspor, Cumartesi günü Van'da oynanan Kocaelispor maçında çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve usulsüz seyirci alınması nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmişti.

PFDK aldığı kararla Van temsilcisine 114 bin TL para cezası ve 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

VANSPOR, SERİK MAÇINI SEYİRCİSİZ OYNAYACAK

Vanspor'a ceza yağdıran PFDK, "Kurulumuza 17.04.2023 tarihinde sevk edilen Bitexen Vanspor Kulübü ve antrenörleri ile ilgili olarak kulüp vekili tarafından 19.04.2023 tarihli müsabakaları gerekçe gösterilerek esas hakkındaki kararın açıklanması yönündeki 18.04.2023 tarihli itiraz ve talepleri neticesinde müsabaka tarihi dikkate alınarak dosya gündeme alınmış ve aşağıdaki şekilde karar verilmiştir. Bitexen Vanspor Kulübünün, 15.04.2023 tarihinde oynanan Bitexen Vanspor FK-Kocaelispor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Vanspor FK'nın, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 6.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Vanspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 28.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Vanspor Kulübünün, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 52.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bitexen Vanspor FK antrenörü Adem Dursun'un, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 6.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verdi.

BUCASPOR 1928'E DE AĞIR CEZALAR…

Öte yandan Vanspor'un grubunda mücadele eden ve PFDK'ya sevk edilen Bucaspor 1928'e de ağır cezalar verildi. Bucaspor'a verilen cezayla ilgili yapılan açıklamada, "Kurulumuza 17.04.2023 tarihinde sevk edilen Bucaspor 1928 Kulübü ve kulüp mensupları ile ilgili olarak adı geçen kulüp tarafından 19.04.2023 tarihli müsabakaları gerekçe gösterilerek esas hakkındaki kararın açıklanması yönündeki 18.04.2023 tarihli itiraz ve talepleri neticesinde müsabaka tarihi dikkate alınarak dosya gündeme alınmış ve aşağıdaki şekilde karar verilmiştir. Bucaspor 1928 Kulübünün, 15.04.2023 tarihinde oynanan Fethiyespor-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bucaspor 1928 Kulübü sporcusu Mazlum Demir'in, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 6.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bucaspor 1928 Kulübü sporcusu Alper Kadir Duruk'un, ihraç öncesi müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 6.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bucaspor 1928 Kulübü sporcusu Alper Kadir Duruk'un, ihraç sonrası rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 6.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bucaspor 1928 Kulübü sporcusu Lokman Gör'ün, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 6.000 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bucaspor 1928 Kulübü doktoru Rüstem Bektaş'ın, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bucaspor 1928 Kulübü antrenörü ertuğrul dağaltın'ın, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına" denildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER