Ahlat Derneği'nden iftar programı…

Van'da bulunan Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği tarafından iftar programı düzenlendi. Üyelerin katıldığı programa yoğun ilgi gösterildi.

Ahlat Derneği'nden iftar programı…

Van'da yaklaşık 20 yıldır kurulan Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği tarafından Edremit İlçesi'nde bulunan Uygulama Oteli'nde iftar programı gerçekleşti.

İftar öncesi mevlid-i şerif okundu. Ardından iftarlar açıldı. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Abdulgani Kaya, iftar programına beklediklerinden çok daha fazla kişinin katıldığını dile getirdi.

"KAYNAŞMAYI SAĞLIYORUZ"

Her yıl geleneksel programlar tertipleyerek hemşehrileriyle bir araya geldiklerini belirten Kaya, "Her yıl ayran aşı şölenleri yapıyorduk. Bunun yanı sıra Ramazan Ayı'nda iftar programları tertipliyoruz. Bugün de iftar programında bir araya geldik. Bugünkü iftar programımızda deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz de yer aldı. Kahramanmaraş'tan gelip, ilimizde misafir edilen 14 depremzedeyi bugün iftar programımızda ağırladık. Bu tür programlarlar tertipleyerek kaynaşmayı sağlıyoruz. Amacımız hemşehrilerimizle bir araya gelmektir. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek kaynaşıyoruz" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER