Vanspor'lu Haydar, yeni rekorun sahibi…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor'da tecrübeli eldiven Haydar Yılmaz, bin 113 dakikada kalesini gole kapatarak, ülke futbol tarihinin en uzun süre gol yememe rekorunun yeni sahibi oldu.

Vanspor'lu Haydar, yeni rekorun sahibi…

Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor, 31. Hafta sonunda, topladığı 63 puanla üçün s sırada yer alıyor. Lider Kocaelispor'un 5 puan gerisinde bulunan Vanspor'da 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Haydar Yılmaz, son 12 maçta kalesini gole kapatarak, ülke futbol tarihinin en uzun süre gol yememe rekorunun yeni sahibi olmayı başardı.

Geçtiğimiz hafta oynanan GMG Kastamonuspor maçında üstün bir performans ortaya koyan ve 1 puanın alınmasından önemli rol oynayan Haydar Yılmaz, 2-2 berabere kalınan Ankara Demirspor maçında da önemli bir performans ortaya koydu.

Kırmızı Grupta en az gol yiyen takımlar arasında Bucaspor'un ardından ikinci sırada sırada bulunan Van temsilcisi, başarılı grafiğiyle dikkatleri üzerine çekti. Grupta oynadığı 31 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Vanspor, bu periyotta rakip fileleri 43 kez havalandırırken, kalesinde ise 20 gol gördü.

Grupta en az gol yiyen takımlar arasında 17 golle Bucaspor ilk sırada yer alırken, Vanspor ise 20 golle üçüncü sırada yer alıyor.

Daha önce Yalıkavak Belediyespor, Eskişehir Şekerspor, Manisaspor, İnegölspor, Gaziosmanpaşa, Tarsus İdman Yurdu, Şanlıurfaspor, Kartalspor, Alanyaspor, Gaziantep FK, Tuzlaspor ve Pendikspor gibi takımların kalesini koruyan 39 yaşındaki tecrübeli eldiven Haydar Yılmaz, Vanspor'da toplanan puanlarda ciddi payı var.

Vanspor formasıyla çıktığı 31 maçın 12'sinde kalesini gole kapatan başarılı eldiven, 19 maçta ise kalesinde gol gördü. Geçtiğimiz hafta GMG Kastamonuspor karşısında üstün bir performans ortaya koyan ve kurtardığı pozisyonlarla 1 puanın gelmesinde önemli rol oynayan Haydar Yılmaz, Pazar günkü Ankara Demirspor maçında kalesini gole kapatamadı.

Grupta oynanan maçlarda başarılı eldiven, Pazarspor, Fethiyespor, GMG Kastamonuspor, Ankara Demirspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Bucaspor 1928, Balıkesirspor, Fethiyespor, Adıyaman FK, Kırklarelispor, İskenderunspor Zonguldak Kömürspor, Diyarbekirspor (BAY), Karacabey Belediyespor, Etimesgut Belediyespor ve GMG Kastamonuspor maçlarında gol yemedi.

1461 Trabzon FK, Adıyaman FK, Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor, İskenderunspor, Diyarbekirspor, Karacabey Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, Kocaelispor, Serik Belediyespor, Sarıyer, Uşakspor ve Ankara Demirspor maçlarında ise kalesinde goller gördü.

Grupta oynanan son 12 lig maçında Balıkesirspor'u 3-0, Pazarspor'u 2-0, Fethiyespor'u 2-0, Adıyaman FK'yı 1-0, Kırklarelispor'u 1-0, İskenderunspor'u 2-0, Zonguldak Kömürspor'u 1-0,  Diyarkesirspor'u 3-0 (hükmen), Karacabey Belediyespor'u 2-0, Etimesgut Belediyespor'u 1-0, yenen ve 1461 Trabzon FK ile 0-0, Kastamonuspor ile 0-0 berabere kalan Vanspor'da kaleci Haydar Yılmaz, bu maçlarda kalesinde gol görmedi.

Pazar günü deplasmanda oynanan maçta Ankara Demirspor'a karşı kalesini gole kapatamayan başarılı eldiven, bin 113 dakika kalesini gole kapatarak, ülke futbol tarihinin en uzun süre gol yememe rekorunun yeni sahibi oldu.

Önceki rekor bin 112 dakika ile ülke futbolunun efsane kalecilerinden ve Beşiktaş'ın şimdiki Teknik Direktörü Şenol Güneş'e aitti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER