Seçimler tamamlandı

Değerli okurlar bildiğiniz üzere, 14 Mayıs’ta, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri yapıldı. Cumhurbaşkanı birinci turda seçilemediği için, 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimleri yapıldı.

14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerin ardından Cumhur İttifakı 322 yüzde 49.46 oy oranı ile milletvekili çıkardı.

Millet İttifakı ise yüzde 35 oy oranı ile 213 milletvekili çıkardı.

Partilere bakıldığında Ak Parti 267 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi 169 milletvekili Meclis’e yollamayı başardı.

HDP’nin desteklediği Yeşil Sol Parti 61 milletvekili çıkarırken, MHP 50, İyi Parti 44, Yeniden Refah Partisi 5, TİP ise 4 milletvekili çıkardı.

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyıp Erdoğan yüzde 49,52 oy oranı ile 27 milyon 134 bine yakın seçmenin oyunu almayı başarırken, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy oranı ile 24 milyon 595 seçmenin oyunu aldı.

İlk seçimlerde Sinan Oğan yüzde 5,17 oy oranı ile 2 milyon 831 seçmenin oyunu alırken, seçimlere birkaç gün kala adaylıktan çekildiğini açıklayan Muharrem İnce ise yüzde 0,43 oy oranı ile 235 bin 780 seçmenin oyunu aldı.

Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri ise 28 Mayıs’ta yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18 oy oranı ile 27 milyon 835 bine yakın seçmenin oyunu alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oy oranı ile 25 milyon 504 seçmenin oyunu alarak, seçimleri kaybetmiş oldu.

Yemin törenlerinin ardından kabine de belirlenmiş oldu. Yeni kabinede; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olarak açıklanırken, Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hİzmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler, Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı: Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdulkadir Uraloğlu olarak açıklandı.

Şimdi gözler beş yıl boyunca ülkeyi idare edecek olan yeni hükümetin icraatlarına çevrildi.

Şahıslar hepsi gelip geçicidir. Dolayısıyla hükümetler de gelip geçer. Önemli olan DEVLET’tir.

Devletimizin en güçlü şekilde ayakta kalabilmesi için, her ferdin üzerine düşeni yapması en büyük arzumuzdur.

Kişisel hırsları, egoları, ideolojileri ve karşı düşünceye yönelik nefreti bir tarafa bırakmanın vakti geldi, geçiyor.

Madem bu hükümet, ‘Türkiye Yüzyılı’ diye bir hedef ortaya koydu; destek olmuyorsak, köstek olmayalım.

Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesi temennimle…

YORUM EKLE