Şansımız devam ediyor

Ligde 31. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 7 haftalık bir maraton kaldı.

Geçtiğimiz hafta evinde Kastamonuspor'la berabere kalan ekibimiz, ligin 31. Hafta maçında ise Ankara Demirspor'la berabere kaldı. Tabi bu 2 maçta kaybedilen 4 puanla lider Kocaelispor'la aramızdaki puan farkı 5' e çıkmış oldu. Bu puan farkı elbette her şeyin bittiği anlamına gelmez. Büyük bir kopma yok.

Şampiyonluk şansımız aynen devam ediyor. Çünkü önümüzde 7 haftalık bir maraton var. Bu süreçte daha dikkatli olur, puan kayıpları yaşamazsak, sezon sonu gülen taraf olabiliriz. Ankara Demirspor maçına baktığımızda takımımız gerçekten de mükemmel bir mücadele sergiledi.

Mağlup durumdan galip duruma geldik ama bunu koruyamadık. Tabi karşımızdaki rakibi yani Ankara Demirspor'u da küçümsememek lazım. Grubun kaliteli ekiplerinden biri. O açıdan bu deplasman  maçından alınan 1 puana üzülmek değil sevinmek lazım. Gönül isterdik ki ekibimiz galibiyetle dönsün. Ama bazen de ne yapsan olmuyor.

Ligin 31. Haftasında ekibimiz Ankara deplasmanından 1 puanla dönerken, zirvede yer alan Kocaeli, İskenderun, Buca ve 1461 Trabzonspor haftayı 3 puanla kapattılar. Bu sonuçlarla zirvede dengeler çokta değişmedi.

Tabi ekibimizin son 2 haftada 4 puan kaybı yaşaması nedeniyle Bucaspor'da şampiyonluk yarışında iddialı bir konuma gelmiş oldu. Tabi Kocaeli ve Bucaspor'un Van'a geleceğini göz önünde bulundurduğumuzda şampiyonluk yarışında şanslı konumda olan ekibimiz Vanspor'dur.

Tabi Van'da Kocaelispor ve Bucaspor maçlarını kazanmak şartıyla. Son oynadığımız Ankara Demirspor maçında takımımızın sergilediği futbola ve futbolcuların hırslı, istekli mücadelelerine baktığımızda takımımızın bu işi başaracağına inanıyoruz.

18 haftadır galibiyet ve beraberliklerle mağlup olmayan ekibimiz, inanıyoruz ki Cumartesi oynayacağımız Kocaelispor maçıyla bir galibiyet serisi yakalayacaktır. Bu galibiyet serisi de bize şampiyonluğu getirecektir.

Evet, Cumartesi günü şampiyonluk yolunda havlu atacağımız yada şampiyonluğun en büyük adayı olacağımız bir karşılaşma bizi bekliyor. Lider Kocaelispor 5 puan farkla geleceği Van'dan puan veya puanlar için mücadele edecek. Gerekten zorlu ve kritik bir karşılaşma. Kazanır mıyız? Elbette kazanırız. Saha ve seyirci avantajı bizde. Birde Van olarak her zaman zoru başardık bunu da başaracağız.

Teknik kadromuz ve futbolcularımıza inanıyoruz güveniyoruz. Onların bizden daha çok bu maçı kazanmak ve şampiyon olmak istediklerine eminiz. Bizim yapmamız gereken bu maçın zorluğunun bilincinde olarak tribünleri doldurup, sadece tezahüratlarımızla maçın başından sonuna kadar desteğimizi vermek.

Dedik ya zorlu bir maç.  Bu maçta mağlup duruma düşsek bile desteğimizi sürdürmeliyiz. İşte Ankara maçı mağlup duruma düştük ama sonradan skor üstünlüğünü elimize geçirdik. Yani maçın son düdüğü çalmadan maç bitmez. O açıdan desteğimizi son saniyeye kadar vermeliyiz.

Bu karşılaşmada Kastamonuspor maçında olduğu gibi bu Kocaelispor maçında da büyük bir taraftar yoğunluğu olacaktır. Biletlerin mutlaka bir kaç gün önceden satışa sunulması ile stat önünde oluşacak yoğunluğun önüne geçilebilir.

Şimdiden takımımıza başarılar diliyoruz. Bu zorlu ve kritik maçta, haydi Van takımını yalnız bırakma…

YORUM EKLE