Şans Vanspor'dan yana…

Ligde 11. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise sadece 8 haftalık bir maraton kaldı. Geride kalan 11 haftalık maratona baktığımızda grubumuzda 10 maçta 9 galibiyet 1 mağlubiyet alan Vefa Gruop Vanspor, grupta en başarılı takım konumunda yer alıyor.

Ekibimiz ligin 11. Haftasını BAY geçirirken, oynanan 9 karşılaşmanın son düdüğü çaldığında yine de en karlı takım oldu. Çünkü zirveye oynayan Erokspor ve 1461 Trabzon haftayı mağlubiyetle, Bucaspor'un ise bir puanla kapatması, ekibimize ilaç gibi geldi.

Çünkü rakiplerimizin yaşadığı puan kaybı hanemize 3 puan yazılması gibi oldu. Sözün kısası BAY haftası Vanspor'un karlı haftası olurken, yakın takipçi Erokspor'la aradaki puan farkı da 3 puan olarak kaldı.

Şimdi ilk devre için kalan son 8 haftalık maratonda hem bu farkı koruyarak ve hem de bu farkı biraz daha açarak ilk devreyi kapatmak önemlidir. Bunun için rehavete yer vermeden, disiplinli bir şekilde 11 haftadır verilen mücadelenin üstüne koyarak yola devam etmemiz gereklidir.

Puan cetveline baktığımızda temsilcimiz Vefa Gruop Vanspor 27 puanla lider, Erokspor 24, Ankaraspor 24, Nazilli Belediyespor 22 ve 1461 Trabzonspor ise 21 puanla ilk 5'de yer alıyor. Tabloya baktığımızda kopma yok. 3 puanlık sistemde zirvede her hafta dengeler değişmeye müsait görünüyor.

Bu da önümüzdeki son 8 haftalık maratonun çok zorlu geçeceğinin habercisidir. O açıdan yukarıda da dediğim gibi çok dikkatli olmamız, çok iyi hazırlanmamız önemlidir. Yakalanan bu istikrar ve hava kesinlikle kaybolmamalıdır.

Ligin 12. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Temsilcimiz Vanspor Mersin İdmanyurdu deplasmanına giderken, Esenler Erokspor, Nazilli Belediyespor deplasmanına, 1461 Trabzonspor ise Altınorduspor deplasmanına gidecek. Ankaraspor ise Afyonspor'u konuk edecek.

Bu maç tablosuna baktığımızda zirvede yine dengelerin değişeceği bir maç haftasındayız. Tabi ki biz buna çok da takılmadan oynayacağımız Mersin maçına çok iyi odaklanmalıyız. Bu kritik karşılaşmayı 3 puanla kapatmanın hesapları yapmalıyız.

Ekibimiz ligin 11. haftasını BAY geçirirken, rakibimiz Mersin İdmanyurdu ise deplasmanda kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Yani ligin 11. Haftasını karlı geçiren ve moralleri yerinde olan 2 takımın mücadelesi olacak. İki takımın da sahaya galibiyet için çıkacağı karşılaşma çok zorlu geçeceği görülüyor.

Temsilcimiz Vanspor bu maçı kazanıp liderliğini sürdürmenin, Mersin İdmanyurduspor ise sahasında kazanıp çıkışını sürdürmenin mücadelesini verecek.

Bu zorlu ve kritik karşılaşma ne kadar zorlu geçerse geçsin ekibimizin Van'a 3 puanla döneceğine inanıyor, şimdiden ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE