Şampiyonluk hayal değil

Geldiğimiz konum itibariyle şampiyonluk kesinlikle hayal değildir. Yeter ki 14 haftadır yakalanan istikrar aynen devam etsin. Gerisi kendiliğinden gelecektir.

İskenderunspor galibiyetinin ardından, Zonguldakspor deplasmanından da hanesine 3 puan yazdıran ekibimiz ligin 27. Haftasını da bay geçirerek hanesine yine 3 puan yazdırırdı. 55 puanla grupta 2. sırada yer alan ekibimiz, lider Kocaelispor'la kalan haftalarda şampiyonluk mücadelesi verecek bir konuma gelmiştir.

Ekibimizin grupta şampiyon olma şansı var mı? Elbette vardır. Hem de şansı çok yüksektir. Çünkü iki takım arasında sadece 5 puanlık bir fark ve önümüzde 11 haftalık bir maraton var. Bu maratonda 14 haftadır yakalanan istikrarlı gidişatın devam etmesi kesinlikle ekibimizi şampiyon yapacaktır.

Hedefe kilitlenen, inanan ve kazanma adına çetin mücadeleler veren ekibimizin bunu başaracağına da inanıyoruz. Türkiye Profesyonel liglerine baktığımızda temsilcimiz Vansporun ise son 14 haftalık maratonda elde ettiği başarı büyük bir başarıdır.

İşte bu yürekli ekip kesinlikle şampiyonluğu hak ettiğini göstermiştir. Ligin 13. Haftasında 17 puanla 11. sırada yer alan ekibimiz, son 14 haftalık maratonda mağlubiyet yüzü görmeden hanesine 38 puan yazdırması ve grupta önemli bir konuma yani şampiyonluğa oynayan bir takım konumuna gelmesi alkışlanacak, taktire şayan bir başarıdır. Bu başarıya destek vermek hepimizin görevidir.

Ligde 27. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 11 haftalık bir maraton kaldı. Ligin 27. Hafta maçları sonunda grupta ilk 5 sırayı paylaşan takımlar haftayı 3 puanla kapattı. Bu sonuçlarla zirvede dengeler değişmedi. Ama puanların birbirine çok yakın olmasından dolayı önümüzdeki haftalarda dengeler değişecek, takımlar bir yukarı bir aşağı gidip gelecek ve hatta orta sıralardan da play-off'a yeni ortaklar gelecektir.

Yani önümüzdeki süreç zorlu ve çetin geçecektir. Takımlar konumlarından kopmamak ve yerlerini garantiye alma adına daha da dikkatli olacaklardır. Evet, ligin 28. Hafta karşılaşmaları önümüzdeki Cumartesi günü oynanacak. Temsilcimiz Vanspor grubun güçlü takımlarından Karacabey Belediyespor'u konuk edecek.

Zorlu ve kritik bir karşılaşma. Takımımız için bu karşılaşma şampiyonluk yarışından kopmama Karacabey için ise belki Play-Off'a ya tutunma yada kopma maçı olacaktır.

O açıdan bu kritik maçta takımımıza destek için tribünler ful dolmalıdır. Taraftar desteği bu maçta çok önemlidir. Çünkü artık her maç zorlu ve kıran kırana geçecektir. Bu maçta onlardan biridir.

İnanıyorum ki takımımızın yeşil zemindeki mücadelesi ve taraftarlarımızın tribünlerdeki desteğiyle bu kritik ve zorlu maçta galibiyetle ayrılan taraf olacağız.

 Takımımıza inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29