Play-Off'ta şansımız ne?

Temsilcimiz Vanspor'un kendi sahasında Bucaspor'a 3 puanı kaptırmasıyla sıralama avantajı da elden gitmiş oldu.

Kalan son 2 hafta maçlarını kazansak bile ligi 5. sırada tamamlayacağımız görülmektedir. Bu da Play-Off’un tek maç olan ilk maçını deplasmanda oynamamız demektir. Ama Bucaspor'a karşı galip gelmiş olsaydık, sıralama avantajını elde edecek ve bu kez ilk maçı kendi sahamızda oynayacaktık. Hayırlısı diyelim.

Ligde 36. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin bitimine ise sadece 2 haftalık bir maraton kaldı.

Liderin ve Play-Off takımlarının belli olduğu grupta, son 2 hafta maçlarında sıralama avantajı için takımların mücadelesi olacak.

Şu anki tabloya baktığımızda öyle çok da önemli değişikliklerin olmayacağını görmekteyiz.

Kocaelispor'un liderliğinde tamamlanacak olan grubumuzda, Bucaspor, İskenderun, 1461 Trabzon, Vanspor ve Ankara Demirspor sıralamasıyla ligin tamamlanacağı görülmektedir. Belki sıralamada küçük bir değişiklik yaşanabilir.

Oda 1461 Trabzon, İskenderunspor yer değişikliği. Temsilcimiz Vanspor son haftalarda yaşadığı puan kayıplarının ardından, Pazar günüde kendi sahasında Bucaspor'a 3 puanı kaptırması ligi 3. veya 4. sırada bitirme şansını da elinden gitti.

Kazanmamız gereken bir maçtı. Ne yazık ki takımın verdiği mücadele ne Bucaspor'u geçti nede taraftarı memnun etti.

Görünen o ki ekibimiz son 2 maçını kazansa bile ligi 5. sırada tamamlar ve tek maç olan Play-Off’un ilk maçını deplasmanda oynar.

Eğer Bucaspor karşısında galip gelmiş olsaydık, Play-Off için de güzel bir avantaj elde edecek ve Play-Off heyecanını çok daha güzel yaşayacaktık.

Ne yazık ki olmadı. Artık yapılması gereken, kalan son 2 hafta maçlarını kazanıp, Play-Off’un ilk maçına moralli gitmektir.

Play-Off'ta neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde, son haftalardaki futbolumuzla çok da başarılı olamayız.

Çünkü Play-Off karşılaşmaları lig karşılaşmalarından daha da zorlu geçer. Yine de bekleyip görmek lazım. Oyunun adı futbol. Gününde olan iyi oynayan kazanır.

Yine de karamsar olmamak lazım. Unutmayalım, bu takım ligin 14. haftasından 32. Haftasına kadar mağlubiyet yüzü görmeden yoluna devam etti.

Play-Off maçlarında bunun tekrarı neden olmasın.

O açıdan karamsar olmayalım, bekleyelim görelim.

YORUM EKLE