Cumhurbaşkanının Vanlı Danışmanı Duyurdu: 100 Yıllık Eserler Kürtçeye Çevrildi
Cumhurbaşkanının Vanlı Danışmanı Duyurdu: 100 Yıllık Eserler Kürtçeye Çevrildi
İçeriği Görüntüle

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali, Malatya’da birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor. Sanat Merkezi’nde 4-12 ekim tarihleri arasında sergilenen ‘Kuşların Dünyası’ ziyaretçilerini yerden göğün maviliklerine çıkartıyor.
Tarihe ‘asrın felaketi’ olarak geçen 6 Şubat 2023 depremlerinde büyük hasar alan Malatya’ya moral olan festival kapsamında, 4-12 Ekim tarihleri arasında gün boyunca atölye çalışmaları, sergiler ve söyleşiler düzenlenirken, akşam saatlerinde ünlü sanatçılar unutulmaz konserler veriyor.
Zengin içerikleriyle festival devam ederken dikkat çeken sergilerinden biri olan "Kuşların Dünyası" ziyaretçilerini yaban hayatına götürüyor. 2000 yılından bu yana fotoğrafçılıkla ilgilenen, 2012’den itibaren ise yaban hayatı üzerine yoğunlaşan Alper Tüydeş, 34 eserini Malatyalı sanatseverlerle festival kapsamında buluşturarak adeta kuşların dünyasına yolculuğa çıkardı. Son olarak İspanya’da düzenlenen 'Leylek' temalı uluslararası fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü kazanan yaban hayatı fotoğrafçısı Tüydeş’in sergisi, ziyaretçilerden tam not aldı.
Festival, hafta boyunca çeşitli sanat dallarından etkinliklerle Malatyalılara kültür ve sanat dolu anlar yaşatmaya devam edecek.

A W553340 05

A W553340 06

A W553340 04

A W553340 03

A W553340 02

A W553340 01

Kaynak: İHA