Zafer Berge’nin! Toktamış, 35 yıl sonra kaybetti

Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimleri gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Erdal Toktamış ve Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge'nin yarıştığı seçimi bin 530 oyla Berge kazandı. Toktamış ise, bin 209 oy aldı. 

Zafer Berge’nin! Toktamış, 35 yıl sonra kaybetti

Sınırlı Sorumlu (SS) Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, İkinisan Polis Karakolu karşısında bulunan Elit Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Erdal Toktamış beyaz renkle yarışırken, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge ise mavi renkle yarıştı.

Üyelerin yoğun katılım gösterdiği seçimlerde 2 bin 753 oy kullanılırken, mevcut Başkan Erdal Toktamış bin 209 oy, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge ise, bin 530 oy aldı. 

Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçiminde yaklaşık 35 yıldır başkanlık görevini yürüten Erdal Toktamış, seçimi kaybederken, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge ise, 321 oy farkla seçimi göğüsledi. 
Geç saatlere kadar süren ve kıyasıya geçen seçimlerde kazanan İsa Berge oldu. 

Olağan genel kurula oda başkanları, bazı kurum amirleri, banka temsilcileri ve çok kooperatif üyeleri katıldı. Yoğun ilgi gören genel kurulda, divan oluşturuldu. Ardından bilanço, gelir gider tablosu ve çeşitli kararlar üyelerin oylamasına sunuldu. 

Tüm kararlar oy birliğiyle alındıktan sonra, adayların yaptığı konuşmaların ardından kapalı zarf usulü ile oylamaya geçildi. Saat 19:00’da sona eren oy kullanımı sonucunda Sınırlı Sorumlu (SS) Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yeni başkanı İsa Berge oldu.
Edinilen bilgiye göre, 2 bin 753 oyun kullanıldığı seçim sonucunda beyaz oy pusulası ile yarışan mevut başkan Erdal Toktamış bin 209 oy alırken, mavi oy pusulası ile yarışan İsa Berge ise bin 530 oy aldı. 14 oy ise geçersiz sayıldı. 

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2023, 21:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Civan
Civan - 1 yıl Önce

Aldıkları maaş dudak uçuklatan cinsten. AKP iktidarı bu lüzumsuz kamburları milletin sırtından alamadı.

SIRADAKİ HABER