Karamsar olmayalım

Son haftalarda kaybettiğimiz puanlarla inişe geçtiysek de, bu haftalarda kazanarak tekrar çıkışa geçebiliriz. O açıdan gün karamsarlık günü değil, takımı harekete geçirmek için destek günüdür.

Ligde 15. Hafta maçları geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 4 haftalık bir maraton kaldı. 15. Hafta maçları sonunda Sakaryaspor farklı kazanarak liderliğini korurken, zirve hesabı yapan H. Trabzon, Çorum, Bodrum ve Sivas Belediyespor ise puan kayıpları yaşadı.

Buna rağmen ilk devre için son 4 haftaya girilirken potada öyle büyük bir kopma yok. Takımlar arasındaki puan farkları kapanabilecek farklardır. O açıdan bu son 4 hafta hem potadaki takımlar hem de orta sıralardan potaya dahil olmak isteyen takımlar açısından zorlu geçecek. Yani ilk devreyi hedefledikleri noktada kapatmak isteyen takımları son 4 haftada kıran kırana mücadeleler bekliyor.

Temsilcimiz Vanspor cephesine baktığımızda son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla havasını kaybederek potadan orta sıralara doğru inişe geçti.

Somaspor deplasmanında yaşadığı mağlubiyetle 25 puanla 10. Sıraya gerileyen ekibimizin liderle arasındaki puan farkı 10'a çıkmış oldu. Bu fark kapatılabilir bir fark mı? Elbette kapatılabilir bir farktır. Ama bu mücadeleyle değil.

Ligin 1. haftasından 8. haftasına kadar verilen mücadeleye dönülürse bu fark tamamıyla kapatılmasa da bir bölümü kapatılabilir. Bilindiği üzere ekibimiz yeni teknik kadrosuyla Somaspor maçına çıkmıştı. Soma mağlubiyeti maça 2-3 gün kala takımın başına gelen teknik kadroya kesinlikle mal edilmemelidir.

Yani yeni teknik kadronun elinde sihirli değnek yok ki bir anda takımı değiştirsin. Bu ekibinde takımı tamamıyla tanıması, çözmesi ve oturtmaları ve kendi plan ve projelerini takıma yansıtabilmeleri için zamana ihtiyacı vardır. O açıdan sabırlı olmalı ve hep birlikte önümüzdeki maçlara kilitlemeliyiz.

Şimdi ilk devre için kalan son maça baktığımızda bizi gerçekten de zorlu haftaların beklediğini de görmekteyiz. O açıdan takımdan her ne kadar şampiyonluk beklemiyorsak da sezon başı verilen mücadeleleri sahaya yansıtmalarını bekliyoruz.

Yoksa bu son 4 hafta yaşayacağımız puan kayıpları bizi sıkıntılı bir sürece doğru iter. Şimdi önümüzde Ankara, H. Trabzon, İnegöl ve Niğde maçları var. Takım olarak toparlanmalı yeni bir sayfayla artık kazanmalıyız.

Genç bir yönetim ve yeni teknik kadrosuyla pota veya potaya yakın bir yerde ilk devreyi tamamlarsak, 2. Devrede yapılacak transferlerle inanıyorum ki şansımızı sonuna kadar sürdürürüz. Karamsarlık yok. Korkmak yok. Sadece iyi bir mücadele ve kazanmaya adapte olmalıyız.

Bu son 4 haftada takımımız sahada mücadelesini sürdürürken yönetiminde şimdiden takımdaki eksiklikleri görerek transferler için harekete geçmelidir. Çünkü devre arası transferi hem zor hem de risklidir. İnce eleyip sık dokumak lazım.

Devre arası takıma yapılacak transferler kesinlikle kulübede oturacak değil banko oynayabilecek nokta transferler olmalıdır. O açıdan şimdiden harekete geçilmeli yapılacak transferler mutlaka belirlenmelidir. Takımın son haftalardaki yaşadığı puan kayıpları ve bugün bulunduğu konum kesinlikle karamsarlık yaratmasın.

Futboldaki 3 puanlık sistemde aradaki puan farklarının kapanılabileceğinin farkında ve bilincinde olarak gardımızı kırmadan yolumuza devam etmeliyiz. Biz bu sezon hedefi olmadan yola çıkan bir takımdık. Buna rağmen bugün potadan aşağıya indiğimize üzülüyorsak demek ki başarılı bir grafik çizmişiz.

Şimdi bu grafiği yeniden yakalamak için karamsarlığa kapılmadan yönetim teknik kadro ve futbolcularımıza vereceğimiz destek bu süreçte önemlidir. O açıdan onlara inanmak onları sahiplenmek ve destek vermek bu zorlu haftalarda onların güçlerine güç katacaktır. Perşembe Ziraat Türkiye kupası ve Pazar lig maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29