Her puan kıymetlidir

Pazar günü Van Atatürk Şehir Stadında gerçekten muhteşem bir atmosfer vardı.

Bayburtspor karşılaşması Play Off yolunda aşılması gereken kritik bir maçtı.

Taraftarlarımız bu bilinçle takıma destek için tribünleri ful doldurmuştu.

Taraftarlarımızın Karşılaşmanın öncesinden sonuna kadar birlik ve beraberlik çerçevesinde takıma verdikleri destek muhteşem ve takdire şayandı.

Tabi ki galibiyet beklediğimiz bu kritik karşılaşmadan 2 puan kaybetmemiz bizleri üzdü. Yine de böylesi önemli bir karşılaşmadan alınan 1 puan bana göre çok kıymetli oldu.

Çünkü bu kritik karşılaşmadan alınan 1 puanı hem rakibimiz olan takımdan aldık hem de bu 1 puan sayesinde 4. Sıraya yükselmiş olduk.

Evet bu karşılaşmada da hatalar elbette vardı. Ama bunu çokta irdelemeye gerek yok. Çünkü mağlup olmadık hanemize kıymetli bir puanı yazarak hedefimizden kopmadık.

İnanıyorum ki teknik kadromuz hem Sivas hem de Bayburt maçlarında görülen hataları tamir etmek için gerekli tedbirleri alacaklardır.  Bize düşen bu süreçte sonuna kadar takımın yanında olmak ve destek vermektir.

Çünkü önümüzde zorlu bir süreç var. Bu süreci birlikte başarıyla aşmalıyız. Kazanacağımız maçlarda puan kayıpları yaşamış olsak ta takımımız son 8 haftada mağlup olmadan Play Off potasındaki yerini almış ve yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Grubun geneline baktığımızda son 8 haftada 5 galibiyet 3 beraberlik alan takımımız başarılı bir grafikle istikrarla çıkışını sürdürürken, özellikle hedefi Play Off olan birçok takımın aldıkları sonuçlarla başarısız grafikler çizdiklerine şahidiz.

İşte Sivas Belediye, Soma, Bayburtspor  A. Afyon  ve Çorumspor takımları ligin 2. Devresi başlarken neredeydiler simdi neredeler. Sözün kısası kazanacağımız maçlarda puan kayıpları yaşamış olsak da karamsar olmayalım.

Çünkü gelinen nokta itibariyle takımımızda bir başarısızlık yok güzel bir başarı vardır. Bunun kıymetini bilerek, yönetime teknik kadroya ve futbolcularımıza sahip çıkalım destek verelim.   Evet şimdi önümüzde deplasmanda üst üste oynayacağımız 2 kritik ve zorlu karşılaşma var. Kritik ve zorlu diyorum çünkü hem Diyarbekir hem de Sarıyer geçtiğimiz haftayı mağlubiyetle kapatınca sıkıntılı bölgeye doğru inişe geçtiler.

Yani bu 2 karşılaşmadan temsilcimiz Vanspor Play Off mücadelesini Diyarbekir ve Sarıyer takımları ise sıkıntılı bölgeye daha fazla yanaşmamanın mücadelesini verecekler. Son 8 haftalık maratona baktığımızda mücadele eden, gol atan maç kazanan mağlup olmayan ekibimiz inanıyorum ki bu 2 karşılaşmadan da puan veya puanlarla ayrılarak Sivas ve Bayburtspor maçlarındaki puan kayıplarını telafi edecektir.

Takımımızın da bunu başaracak gücü ve kapasitesi vardır. Bu 2 kritik virajı da başarıyla aşacaklarına inanıyoruz. Zaten takımın yakaladığı hava istikrarlı yürüyüşü bunun yanında birlik ve beraberliğimizin tam olması da bunun göstergesidir.

Ligde 19. Hafta karşılaşmalarını geride bırakırken, ligin bitimine ise 10 haftalık bir maraton kaldı. Şu an itibariyle Sakaryaspor liderliğini sürdürürken, H.Trabzonspor ise kazanarak lideri takibe devam ediyor.

 Tabi bizi bu 2 takımdan ziyade 3. 4. ve 5. Sıralar ilgilendiriyor. Şu an bulunduğumuz konum güzel bir konumdur. Potada 4. Sıradayız. Bu konumumuzu koruyarak yolumuza devam etmemiz gereklidir. Çünkü bu haftada bunu yaşadık ki Play Off hesabı yapan takımlar maçlarını kazanarak yollarına devam ediyorlar.

3 puanlık sistemde bir iki maç üst üste kazan yükselişe, ama bir iki maç üst üste kaybeden inişe geçiyor. Yukarıda da dediğim gibi şu an itibariyle bulunduğumuz konum güzel ama bunu kesinlikle korumalıyız. Çünkü puan cetvelinde altımızda yer alan 5 takımla aramızdaki puan farkları çok düşük.

O açıdan önümüzdeki son 10 haftalık maratonda Play Offu garanti edene kadar her maç Bizim için final havasında geçecektir. Bu süreçte Çok dikkatli olmalı yaşanacak puan kayıplarında kesinlikle karamsar bir hava oluşturmamalıyız.

Bu takım bu sezon bunu başaracak inancıyla takımımızın yanında yer almalı birlik ve beraberlik çerçevesinde desteğimizi sonunu kadar vermeliyiz.

Yarın Diyarbekirspor ve Pazar günü ise Sarıyerspor'a konuk olacak olan ekibimize başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE