Açıklamada, Cumhuriyet’in 102. yılını geride bırakırken Atatürk’ün laik, bilimsel ve kamusal eğitim anlayışının tehdit altında olduğu ifade edildi. Eğitim-İş, “Cumhuriyetimizin bağımsızlığını, egemenliğini, laikliği, kamusal eğitim hakkını ve emeğin onurunu Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında savunmaya devam edeceğiz” sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

Sendika, Başöğretmen Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı bir millet yapar ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünü hatırlatarak, gericileşmeye ve piyasacı anlayışa karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Van Gölü Sahil Yolu’nda Yeni Aşama: Çitören-Ayanisda Asfalt Serimi Başladı
Van Gölü Sahil Yolu’nda Yeni Aşama: Çitören-Ayanisda Asfalt Serimi Başladı
İçeriği Görüntüle

Eğitim-İş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet ilelebet yaşayacaksa, Cumhuriyetçileri yetiştirmek zorundadır.
Atamızın ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Eğitim-İş, laik, bilimsel, çağdaş, kamusal, parasız ve karma eğitim mücadelesini sürdüreceğini belirterek, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirme kararlılığını yineledi.

Muhabir: YASEMİN DİKİCİ