Böyle gitmez, tedbir şart

Yeni Mersin İdmanyurdu maçında olduğu gibi Karacabey maçında da kötü futbol, kötü sonuç getirdi. Son 2 haftada kaybedilen 5 puanla hem liderlik gitti hem de lider olan Erokspor'la arada puan farkı oluşmuş oldu.

Bu gidişat böyle devam ederse fark daha da açılmış olacak. O açıdan yol yakınken acil tedbirler alınmalıdır. Yoksa bunca emek boşa gider ve bu güzide kentin 1. Lig hayali başka bahara kalır.

Ligde 13. hafta karşılaşmaları geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise sadece 6 haftalık bir maraton kaldı. İlk devrenin sonu yaklaştıkça da oynanan karşılaşmalarda alınan sürpriz sonuçlarda kendini göstermeye başladı. Bu da şunu gösteriyor. İlk devre için kalan son 6 haftalık maraton her takım için zorlu ve çetin geçecek. Çünkü gruptaki 19 takım da ilk devreyi istediği konumda bitirmenin hesaplarını yapıyor.

Ligin 13. Hafta maçlarında zirve takımlarından Lider Erokspor ve 1461 Trabzon hanesine 3 puan yazdırırken, Vanspor ve Buca 1 puanla yetindi. Bir diğer takım Ankaraspor ise haftayı puansız kapatan takım oldu.

Bu tabloya baktığımızda en büyük kaybı kendi sahasında zayıf rakibine altın değerinde puan kaptıran Vanspor oldu. Geçen hafta Mersin deplasmanında mağlup olan ve liderliği kaybeden Vanspor, bu hafta da kendi sahasında Karacabeyspor'la berabere kalarak 2 haftada 5 puan kaybı yaşamış oldu.

Kaybedilen bu 5 puanla hem liderlik gitti hem de yeni lider Erokspor'la aradaki puan farkı 2'ye çıkmış oldu. 3 puanlık sistemde bu puan kayıpları böyle devam ederse zirveden inişimiz çokta zor olmayacaktır.

Mersin maçı sonrasında takım toparlanır kendini bulur dedik. Ne yazık ki ne toparlanma var ne de kendini bulma. Hal böyle olunca takım kendi sahasında zayıf rakibe puan kaptırmaktan kurtulamadı. Tribünleri dolduran taraftarların 90 dakika süren muhteşem desteği bu maçın galibiyetle taçlandırılmalıydı. Ama nerde. Ne yazık ki yine kötü futbol ve yine kötü sonuç. Böyle zayıf rakibe hele hele kendi sahamızda puan kaptırıyorsak, inanın işimiz gittikçe zorlaşacaktır.

Şimdi önümüzde yine kritik bir Ankaraspor maçı var. Zor mu? Elbette zor bir karşılaşma. Mersin ve Karacabey maçlarındaki mücadeleyle inanın zor kazanırız. O yüzden giden gitmiş diyerek, Mersin ve Karacabeyspor maçlarını unutarak tamamıyla Ankaraspor maçına adapte olmalıyız.

Bu maçta kaybedeceğimiz puan veya puanlar bizi hem zirveden uzaklaştırır, hem gardımızı kırar hem de altımızdaki takımlarla aramızdaki puan farklarının kapanmasına vesile olur. O yüzden takım artık toparlanmalı, bu kötü gidişata ve bu kötü futbola dur demelidir.

Ankaraspor maçını kazanıp son 2 haftada kaybettiği puanları azda olsa telafi etmelidir. O yüzden Ankaraspor maçında şampiyonluğa oynayan bir takıma yakışır bir mücadeleyle bu maçı kazanmak inanıyorum ki yeni bir galibiyet serisinin açılması vesile olacaktır.

YORUM EKLE