Birlikteliğimizi korumalıyız

Vanspor'un geçen hafta yaşadığı sıkıntı ve sorunlar, konuşularak tartışılarak çözülür. Ama ilk devre için kalan son 8 haftalık zorlu maç maratonunda takımımız zarar görürse bunu çözmek zor olur.

 O açıdan takım etrafında kenetlenmeli, birlik ve beraberliğimizi koruyarak takıma adapte olmamız gereklidir. Çünkü önümüzdeki 8 haftalık maratonda alınacak puanlar belki de bize Şampiyonluğun kapısını açacak puanlardır.

TFF 2. Lig kırmızı grupta ligin 11. Hafta maçları geride kalırken, ilk devrenin bitimine ise 8 haftalık bir maraton kaldı.

Kalan bu 8 haftalık maraton elbette grupta yer alan her takım için zorlu geçecektir.

Ligin 11. hafta maçları sonunda 3 puanı hanesine yazdıran Hekimoğlu Trabzon geçen hafta aldığı liderliğini korudu.

Tabi bu koruma çokta garantili bir koruma değil. Çünkü zirvede yer alan ilk 5 takım arasında kopma yok. Takımlar arasında sadece 1 veya 2 puanlık farklar var. Bu da liderlik koltuğunun sürekli değişim yasamasına etki edecek.

Önümüzde ilk devre için 8 haftalık bir maraton kaldı. Bu süreçte kopma yaşanır mı, derseniz. Bence çokta kopma olmayacak. Bu da ligin 2. Devresinde oynanacak karşılaşmaların kıran kırana geçmesine etki edecektir.

Ligin 9 ve 10. Haftalarını puansız kapatan temsilcimiz Vanspor, 11. Haftada konuk ettiği Sarıyerspor'dan 3 puanı son dakika golüyle aldı.

 Tabi Sarıyer maçında sergilenen futbol tat vermese de zorda olsa alınan 3 puan takımı ilk 5'de tuttu.

Ligde 11 Kupada ise 1 maça çıkan temsilcimiz Vanspor, toplam 12 resmi maçta 8 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet almış durumda. 23 puanla 5. Sırada yer alan ekibimizin liderle arasında sadece 2 puanlık bir fark var.

Eldeki mevcut kadroya göre bu büyük bir başarıdır.

Bu başarıyı ve istikrarı ilk devrenin sonuna kadar koruyabilirsek, ligin 2. Devresi Şampiyonluk hedefi olmayan takımımızın, Şampiyonluk hedefi olacağı bir devre olacaktır. Tabi geçtiğimiz hafta yaşananlar inşallah takımın başarısına etki etmez gölge düşürmez.

Evet geçtiğimiz hafta takımın Sarıyer maçı öncesi 2 gün idmana çıkmaması moralleri bozmuştu. Sarıyer galibiyetiyle sorun aşılmış çözülmüş bir görüntü verirken, akşam ise kulüp Başkanı Seyithan İzsiz'in bazı açıklamalarda bulunarak istifa etmesi ve ardından yönetimde de istifa yaşanması gündeme bomba gibi düştü.

Şimdi bu yaşanılanların takım üzerinde nasıl bir etki oluşturacağını bekleyip göreceğiz.

Çok zorlu bir sürece girdiğimiz bir dönemde bu yaşanılanlarla dileriz takım zarar görmez. Keşke önümüzdeki 2 zorlu maç öncesinde bunlar yaşanılmasaydı diyoruz ama yaşanıldı.

Gerçekten de önümüzde çok zorlu ve kritik 2 karşılaşma var. Hem de bu 2 karşılaşma aynı hafta içinde oynanacak. Yani Çarşamba günü deplasmanda Çorum ve ardından Pazar günü sahamızda Bodrumspor maçı.

Grubun en güçlü 2 takımıyla oynayacağımız bu 2 karşılaşmada alınacak puanların ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Yani bu 2 maçında puanları belki de ligin ilk devresini zirvede tamamlayacağımız puanlardır.

Temennimiz geçtiğimiz hafta hem yönetim hem de takımda yaşanılanların bir tarafa bırakılması herkesin bu 2 kritik maça adapte olması ve takımın yalnız bırakılmamasıdır. Evet sorunlar konuşulur çözülür ama burada kaybedeceğimiz puanlar belki de 1 sezonluk emeğin heba olmasına vesile olacağı unutulmamalıdır.

Önümüzdeki Çorum ve Bodrumspor maçlarında takımımıza başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE