Başarı var

TFF 2. lig kırmızı grupta 13. Hafta maçlarını da geride bırakırken, ilk devrenin bitimine ise 6 haftalık bir maraton kaldı.

İlk devre için kalan 6 haftalık maraton özellikle zirvede yer alan takımlar açısından zorlu geçeceğe benziyor. Çünkü şuan zirvede yer alan takımlar ilk devreyi kopma yaşamadan zirvede tamamlamanın hesaplarını yapacak.

Ligin 13. Hafta maçları sonunda deplasmanda kazanan Sakaryaspor 29 puanla ve averajla grubun yeni lideri oldu. Grupta öyle büyük kopmanın yaşanmaması nedeniyle liderlik koltuğu da bir iki hafta arayla değişebiliyor. Grupta yaşanmayan kopmanın kalan maçlara baktığımızda ilk devrenin sonuna kadar devam edeceği görünüyor.

Ligin 12. Haftasında Çorumspor deplasmanında galibiyeti kaçıran ve Van'a 1 puanla dönen Temsilcimiz Vanspor, bu kez sahasında Bodrumspor'a karşı 3 puanı kaybeden taraf oldu.

Bodrumspor'un gerçekten de kaliteli bir kadroya sahip olduğunu hepimiz biliyorduk ve bu maçta da buna şahit olduk.

Tabi bu kaliteli kadroya karşı ekibimiz etkili bir mücadele sergileyemeyince de 3 puanı kaybeden taraf olduk. Tabi güçlü bir takıma yenilmemize rağmen ister istemez üzüldük. Ama haftanın sonuçlarına baktığımızda bize teselli olan tek şey ise zirve hesapları yapan H. Trabzon, Bayburtspor, Çorum ve Ankaraspor takımlarının puan kayıpları yaşamasıydı.

Çünkü zirvedeki takımların yaşadığı bu puan kayıpları  takımımızın aldığı mağlubiyet bize biraz beraberlik hissini vermiş oldu.

Bodrumspor mağlubiyetiyle 24 puanla 6. Sırada yer alan temsilcimiz Vanspor'un lider Sakarya ile arasında 5 puanlık bir fark var.

Bu fark kapanır mı?

Elbette kapanır.

Yeter ki bu mağlubiyeti unutup 14. ve 15. Haftalarda üst üste deplasmanda oynayacağımız Etimesgutspor ve Soma maçlarına kilitlenelim. Bu 2 maçta alacağımız puanlar zirvede bize güzel bir yer ayıracaktır.

Bu olur mu, olmaz mı? Bekleyip görmek lazım.

Tabi Vanspor'u hedefe oynayan bir takım gibi görüyoruz ama bazı gerçekleri de görmemizde ve unutmamamızda lazım.

Sezona başlarken hedefimiz yoktu korkularımız vardı. Çünkü takım kadrosu yaklaşık 13 günde kurulmuş, doğru dürüst kamp görmemiş hazırlık maçları yapmamış bunun üstüne eksikliklerle lige başlamıştı. Buda ister istemez tedirginlik yaratmış bu takımın küme düşeceği korkusu yaşanmıştı. Hepimiz bunu konuşuyorduk.

Ama verilen azimli bir mücadeleyle gelinen nokta itibariyle hedefi olan bir takım konumuna geldik. Bu vesileyle de takım kadrosu hepimizin malumuyken biz bu takımdan yine de çok şey beklemeye başladık.

Hiç bir takımın her maçı kazanacağının garantisi yoktur. Ama biz kapasitesi belli olan bu takımın oynayacağı her maçını kazanmasını bekliyoruz. Bence bu doğru değil. Bu kadroyla eğer takımımız buralara kadar gelmişse bu büyük bir başarıdır.

O açıdan Galibiyetlerde olduğu gibi mağlubiyetlerde de takımımıza gerekli desteği verelim ki gelinen noktayı kaybetmeyelim. Evet şuan potadayız. Şansımız devam ediyor.

Şimdi elimizdeki bu şansla ligin ilk devresini potada tamamlayabilirsek ligin 2. Devresinde yapılacak transferlerle şansımızı sonuna kadar sürdürebiliriz. Unutmayalım ki Şampiyonluk hesabıyla çıkmadığımız bu yolda bu gün şampiyonluk hesapları yapıyorsak demek ki bu takım bulunduğu konum itibariyle başarılıdır.

Evet, geçtiğimiz hafta kulüp Başkanı Seyithan İzsiz bilindiği üzere istifa etmişti. Bodrumspor maçı ardından toplanan yönetim kurulu yeni yol haritasını belirledi.

Basınla bir araya gelen Vanspor yönetim kurulu, yeni yol haritasını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre görev dağılımı yeniden yapılan Vanspor'da Kulüp Başkanı Mehmet Avcı olurken yeni bir sayfa daha açıldı.

Vanspor 2. Başkan levent Cankurtaran olurken, As Başkan ise Akın Dinçer ve sportif direktörlüğe ise Eski Vanspor Futbolcusu Erkan Avseren getirildi.

Genç bir yönetim bu yönetimin güzel şeyler yapacaklarına inanıyor başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE