Videoların arkasında neler var?

Değerli okurlar, yaklaşık 20 gündür suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Peker tarafından çeşitli videolar paylaşılıyor.

Sosyal medya kanallarından paylaşılan videolarda, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik iddialar söz konusu. Yine devletin belli kademelerindeki kişiler de hedefe konulmuş durumda.

Hükümet karşıtı tüm çevrelerin de bu videoları paylaştığını, konuştuğunu görüyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı iki ayrı televizyon programında bu iddiaları reddetti. Sedat Peker'in de adalete teslim olmasını istedi.

Çok konuşulan Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili de Atilla Peker'in soruşturulması için talimat verdiğini ifade etti.

Videoların devleti hedef aldığını belirten Bakan Soylu, "Sedat Peker'in iddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor. Türkiye'ye güya kendi adına bir vesayet ortaya koymaya çalışıyor, neredeyse herkese 'İpiniz elimde' diyor ve bir sessizlik hakim (…) 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, 15 Temmuz bütün süreçleriyle Türkiye bir operasyona tabii tutuluyor. Türkiye'nin üzerine getirilmeye çalışılan tam da budur" ifadelerini kullandı.

Bu videolarla ilgili belli bir süre açıklama yapmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra grup toplantısında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanında olduklarını ifade etti.

Erdoğan, son zamanlarda suç örgütü lideri Sedat Peker tarafından çekilen ve servis edilen videoların hedefini açıklayarak, "İçişleri Bakanımızı hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle, nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi, bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimse şüphe etmesin. Biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız müddetçe, hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz, milletimizle aramızdaki uhuvveti bozamaz. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor" ifadelerini kullandı.

19 yıllık Ak Parti iktidarında suç örgütlerinin ellerindeki imkanların alındığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suç çetelerinin uluslararası ajanların cirit attığı Türkiye'yi güvenli bir ülke haline getirdik. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Son 3,5 yılda 530 binin üzerinde operasyon yapılarak 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alındı, bunlardan 85 bini tutuklandı. 63 milyar lirayı geçen uyuşturucu malzeme bu operasyonlarda ele geçirildi. Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Tıpkı FETÖ'cüler gibi, tıpkı PKK'lılar gibi, bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Süleyman Soylu'ya sahip çıkarak, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek. Buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda akıllı telefonlarını ellerine alan birçok kişi ise aynı cümleyi tekrarlıyor. Sosyal medyada videolar bölümüne girdiğimiz gibi otomatik olarak Sedat Peker'in iddialarının olduğu videolar karşımıza çıkıyor.

Bu tesadüf olmasa gerek.

YORUM EKLE