Vanspor, ortak değerimizdir

İlimizin tek profesyonel takımı Vanspor’da yine sıkıntılı süreçler başladı.

Geçtiğimiz yıl nasıl ki sezon bitiminin ardından istifa süreçleri, kongreler, seçilen başkanların istifası ile Vanspor sıkıntılı bir dönem yaşadıysa, bu sezon da benzer olaylar yaşanıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl, Servet Yenitürk istifa etmiş, ama kongreye kadar geçici başkanlığını sürdürmüştü. Ağustos 2021 tarihinde ise Vanspor 6. Olağanüstü Kongrede Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vanlı İşadamı Seyithan İzsiz kulüp başkanı seçilmişti.

 İki aylık bir süreç sonunda Seyithan İzsiz görevi bırakmış, ardından Asbaşkan Mehmet Avcı kulüp başkanı olarak devam etmişti.

Geçtiğimiz sezon Mehmet Avcı başkanlığında Vanspor play-off potasına girememiş, ama yeni sezon için umutlu açıklamalar olmuştu.

Önceki hafta Vanspor yönetimi Mehmet Avcı başkanlığında Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile görüşmüş, istedikleri maddi desteği alamadıkları için görevinden istifa etmişti. Ardından Asbaşkan Akın Dinçer ve Teknik Direktör Ercümend Coşkundere de görevlerinden ayrıldıklarını açıklamıştı.

Daha sonra Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Kuşan boşalan koltuğa oturmuş ve Vanpor’un kişilerin değil, kentin takımı olduğunu, herkesin de bu kulübe destek vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Değerli okurlar, tüm bunları özetle anlatmaya çalıştık. Asıl mesele ise birilerinin bu işi siyasete dökmesi. Bu, gerçekten de doğru değildir.

İstifa eden Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın Deva Partisi’nde olması, dolayısıyla muhalefet partisinde bulunmasından dolayı valilik tarafından desteklenmediği yönündeki iddialar, tamamen boş ve iftiradır.

Kentin spor ile ilgilenen gazetecileri olarak Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile görüştüğümüzde, Vali Balcı Vanspor’un bu ilin bir değeri olduğunu, dolayısıyla destek vermesinin de kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Kendilerini ziyaret eden yöneticilere, geçen sezon Vanspor’a 1 milyon 800 bin TL destek verildiğini, bu sezon ilk etapta iki katı bir destek vereceklerini anlattığını, daha sonra başarı geldikçe aşama aşama katkı sunacaklarını belirttiğini söyleyen Vali Balcı, istifalara anlam veremediklerini, kendileriyle oluşturulmak istenen algının tutmayacağını ifade etti.

Gerçekten de sanki Vali Balcı spora destek vermiyormuş gibi bir algının oluşturulmaya çalışıldığını, sosyal medyadaki bazı art niyetli paylaşım ve yorumlardan da görüyoruz.

Vali Balcı bu kentin tüm sorunlarının çözümü noktasında, bugün ve yarın yapılacak olan çalıştay ile zaten önemli adımlar attığını ortaya koyuyor. ‘Spor Van Projesi’ ile bu ildeki her çocuğun, gencin ve vatandaşın spor yapması adına da çalışmalar yürüten Vali Balcı’ya, bu konuda haksızlık yapıldığı düşüncesindeyiz.

Vanspor’un da bu kentin bir değeri olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, fikri, düşüncesi ne olursa olsun herkesi bu takımın etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.

Bişar Ulutaş

YORUM EKLE