Vanspor'da temiz eller operasyonu…!

MÜFFETTİŞLERİN DİKKATİNE! ÖYLE ŞAİBELİ İŞLERDEN BAHSEDİLİYOR Kİ?

Van’ı temsil eden sportif kimliğimiz, markamız gururumuz Vanspor’dur.

Vanspor’un bugünlere gelmesinde sayısız insanın maddi ve manevi emeği var. 

Sahalarda sergilediği centilmence sportif mücadele de, taraftarların tribünlerde olumlu veya olumsuz tezahüratları da, yöneticilerin açıklamaları da Van’ı ve Vanspor’u bağlamış ve bağlar.

Tüm bu davranışlar olumluysa gurur duymuşuz olumsuz ise üzülmüşüz.

Vanspor Pazartesi kongre gerçekleştirdi. Ancak Van Van olalı böyle bir Vanspor kongresi görmedi.  Vanspor camiası adına yönetime sorduğum soruların hiçbirine açık ve anlaşılır şekilde cevap verilmedi. Faaliyet raporu ve denetleme raporları İstanbul’dan gelen Divan Başkanı nezaretinde usulen açıklandı ve oylandı.

Kongre günü salonu dolduranlar arasında spordan az çok anlayanlar gelir gider açıklamalarından tatmin olmadıklarını hemen anladılar. Hatta sanki bir şeylerin gizlendiğini hisseden taraftarlardan bazıları yazarak, bazıları sosyal medyada yorum yaparak endişelerini açık şekilde ifade etmekten çekinmediler. Telefon açan bir Vanspor taraftarı şu iddiada bulundu: “Baki Bey, Vanspor’da istismarlar olduğuna inanıyoruz. Gereksiz harcamalar yapıldı, birilerine bol keseden paralar dağıtıldı, ahbap çavuş ilişkisiyle icat edilen görev adı altına birilerine paralar verildi.

Şakşakçılık yapan eyyamcılar da yemlendi deniliyor.

Biz Vanspor’da şaibe istemiyoruz.

Vanspor’un şanlı geçmişinde bu tür olaylar pek yaşanmadı. Lütfen sahip çıkın sesiz kalmayın”

Vanpor’a önemli miktarda maddi destek sağlayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr Ozan Balcı Van halkının kongre ve gelir gider harcamalarıyla ilgili haklı endişelerine mülkü amir olarak sesiz kalmadı. Ve Vanspor’un gelir gider belgelerini incelemek üzere müfettiş atadı. Müfettiş veya müfettişlerin incelemeleri sonrası sonuç Van halkıyla paylaşılacak. Kendisine basın mensupları ve Vanlılar olarak teşekkür ediyoruz. Vanspor yönetimi şeffaf şekilde tüm gelir gider bilgi ve belgelerin paylaşmış olsaydı bugün bunları konuşmayacaktık.

İNCELEME GERİDEN BAŞLATILMALI

Önce müfettişlere bazı önerilerim olacak. Vanspor’da başlatılan Temiz Eller Operasyonu’nun yönetimi aklayabilmesi,  taraftarların endişelerini gidermesi için şunların da mutlaka yapılması gerekiyor:

1. İnceleme ve denetimin mutlak surette Vanspor’u borç batağına atanlar, bırakıp giden başkanlardan, başlatılmalıdır. Çünkü birlikte yola çıkan birbirlerine devreden bir zincir silsilesi var karşımızda…  Kusur varsa hepsine aittir.

2. 5 yıllık hesaplar tek tek incelenmelidir yani denetlemenin kapsamı genişletilmelidir..!.

3. Futbolcu, hoca ve menajerlere yapılan ödemeler belgelerin yanı sıra muhataplarınca da teyit edilmelidir.

4. Bu süreçlerde yönetimde bulunan birçok isim dinlenilmelidir önemli bilgilere ulaşabilirsiniz…!

Müfettişlerin gelir gider kayıtlarını incelemeleri öncesi Vanspor kulübü yetkililerine bazı sorularım olacak. Ancak bu SORULARI AÇIKÇA MÜFETTİŞLERİN DE DİKKATİNE SUNUYORUM! Çünkü bu sorular kamuoyunu müthiş bir şekilde rahatsız etmektedir!

1. Kongre üyesi kişilerin yerine farklı kişilerin imza attığı ve bu şekilde çoğunluk sağladığı doğru mu?

2. Vanspor son 5 yılda tefecilerden para aldı mı, adlıysa ne kadar aldı? Geri ödeme nasıl ve ne kadar yapıldı?

3. Kongre öncesi Vanspor gelir gideri bağımsız denetçilere inceletildi mi?

4. Yönetici ve bazı kişililerin uçak konaklama ve harcamalarının kulüp hesabından yapıldığı doğru mu?

5.  Vanspor eski hocası teknik direktörü Ümit Bozkurt’a play off’a yükseldi diyerek 500 bin TL pirim verildi mi? Varsa kim, nasıl verdi. Dünyada bunun bir örneği var mıdır?.  Şampiyon olmayan bir hocaya prim verilmesini kim ya da kimler önerdi? 

6.Vanspor’da yönetici olan kişilerin Adana’da bir menajerlik ile çalıştığı, futbolcu ve teknik direktörleri bu şirket üzerinden Vanspor’a getirdikleri en son Teknik Direktör Mustafa Sarigül’ün bu yol ile Van’a getirildiği doğru mu?

7. Menajerler futbolcu ve teknik direktörler üzerinden para kazanmaktadırlar.  Spor kulüpleri mümkün olduğu kadar menajerlerden uzak dururken Vanspor neden özellikle menajer bulunduruyor?

8. Vanspor’a yapılan yardımların farklı kişilerin hesabına yatırıldığı buradan harcama yapıldığı doğru mu?

9. Vanspor’da bazı harcamaların yasal yapılmadığı, karar defteri ve gelir gidere işletme defterine kaydedilmediği doğru mu?

10. Yöneticilerin Vanspor’u kendilerine borçlandırdığı doğru mu?

11. Vanspor tarafından alınmadığı halde bazı faturaların Vanspor hesabından ödendiği doğru mudur?

12. Vanspor’un borçlu olduğu üçüncü şahıslar kimlerdir?

13. Vanspor’da görev alan başkan ve yöneticiler Vasnpor’a ne kadar bağış yapacaklarını açıklamadı?

14. Kongrede açıklanan gelir gider dengesinin kuruşuna kadar eşit olması normal midir?

TOPLUM TEMİZ KURUM İSTİYOR

Vanspor’da başlatılan Temizeller Operasyonunun herkes için özellikle de Vanspor ve Van için hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Maalesef her yer kokuşmuş durumda. Toplum “ Çalıyor ama iş yapıyor” gibi ahlaksız vicdansız algıya asla prim verilmemelidir. Kalkınma, gelişme ahlaklı, dürüst güvenilir kurumlar ve toplumla mümkündür. Temiz kurum, temiz toplum değerlerimizde yaşanan erozyonun önüne geçecek,  devlete ve kurumlara olan güveni güçlendirecektir.

Vatansever namuslu insanlarımız devletin, kurumların soyulmasından çok çok rahatsızdır. İnsanımız kirli organize işlerin artık son bulmasını, siyasilerin ve yetkililerin bu duruma dur demesini bekliyor.  Soyguncular ve vurguncular terör örgütlerinden daha çok bu ülkeye zarar vermektedir.

Bu anlamda Vali Ozan Balcı bir ilki başlattı ve tüm Türkiye’ye örnek olacak nitelikte…

Vanspor’a müfettiş görevlendirilmesinin ardından Van Valiliğine sayısız ihbar yağacağına inanıyorum. Bunların bir kısmı gerçek dışı olabilir.  Ama inanın büyük bir kısmı araştırma ve incelendiğinde vahim sonuçların ortaya çıkacağına inanıyorum. 

Çöreğinde çiğ olmayan hiç kimse denetlenmekten, hesap vermekten asla korkmamalıdır aksine mutlu olmalıdır.

Şunu de belirteyim. Kimse endişe etmesin, Vanspor asla sahipsiz kalmaz.

Dürüst ve namuslu olanlar hiçbir şeyden asla endişe duymazlar iftiralar atılsa bile…

YORUM EKLE