Vanspor, 1. Lig yolunda

TFF 2. Lig'de yer alan Vanspor, son haftalarda aldığı galibiyetlerle TFF 1. Lig'e göz kırpıyor. İlimizin tek profesyonel takımı, lider Kocaelispor'un 3 puan ardından ikinci sırada yer alıyor.

Cumartesi günü evinde Karacabey Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Vanspor, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı.

 58 puanla ikinci sırada yer alan kırmızı siyahlı ekip, Lider Kocaelispor'un üstüne çıkmak ve bir üst lige direkt yükselmek için yoğun gayret gösteriyor.

Van temsilcisi, istikrarlı gidişatını önümüzdeki haftalarda da sürdürme hedefinde. Vanspor'un istikrarlı gidişatı şehrimizi de kenetledi. İl genelinde birçok noktaya Vanspor bayrakları asılmaya başladı. İlk devrenin son haftalarında ortaya koyduğu başarılı çıkışı, ikinci devrede oynadığı maçlarda da sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, istikrarlı gidişatını sürdürüyor.

Ligde oynadığı 28 maçta 17 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Kırmızı- Siyahlı takım, bu periyotta fileleri 40 kez havalandırırken, kalesinde ise 18 gol gördü.

Karacabey maçında alınan galibiyet sevinci, görülmeye değerdi.

Tabi bu maçta belki de bu sezonun taraftar rekoru da kırılmış oldu. Çünkü tribünler ful dolu ve gerçekten muhteşem bir taraftar vardı. Bu da bize şunu gösterdi ki artık bu kente bir üst lig şart. Bu sezon da takımın bunu başaracağına inanıyoruz. Bu güzel galibiyetten dolayı hem takımımızı hem de taraftarlarımızı tebrik ediyoruz.

Ligde 28. Hafta karşılaşmaları geride kalırken ligin bitimine ise sadece 10 haftalık bir maraton kaldı.

Zirvede yer alan Kocaeli, Vanspor ve 1461 Trabzon haftayı 3 puanla kapattı.

Bucaspor ise hanesine 1 puan yazdırabildi.

 Geçen hafta Play Off potasında yer alan Ankara Demirspor haftayı puansız kapatınca potadan aşağı inerek yerini İskenderunspor'a bıraktı.

Sezon başından bu yana dediğimiz gibi puanların birbirine yakın olmasından dolayı potada yer alan takımlar bir aşağı bir yukarı gidip gelecek.

Görünen o ki bu denge değişimi sezon sonuna kadar sürecek. Pota da ilk 5 de yer alan takımların Play Off gibi Şampiyonluk şansları da aynen devam ediyor. Ama şu an Şampiyonluk yarışının Kocaelispor ve Vanspor arasında olacağı görülüyor.

2 takım arasında sadece 3 puanlık bir fark var.

 Önümüzdeki süreç için Kocaelispor bu 3 puanı korumanın ve farkı açmanın Vanspor ise bu farkı da kapatmanın hesaplarını yapıyor. Bu fark önümüzdeki 3 haftada Kocaelispor'un kaybetmesi Vanspor'un kazanmasıyla kapatılamasa veya Kocaelispor'un puan alması Vanspor'un puan kaybetmesiyle fark açılmasa ligin 32 haftasında Van'da oynanacak Vanspor ve Kocaelispor maçında bu fark kesinlikle kapanacaktır. Çünkü Van'da oynanacak maçı Vanspor kazanacak güce ve kapasiteye sahip olduğundan dolayı maçı kazanır.

Haftayı lider olarak kapatıp Şampiyonluğun en büyük adayı olarak yoluna devam eder. O açıdan önümüzdeki 3 hafta bizim açımızdan çok önemli.

 Son 15 haftadır mağlup olmadan bugünlere gelen ekibimizin önümüzdeki 3 haftayı da mutlaka kayıpsız atlatması önemlidir. Tabi takım buna kilitlenmiş hedefine doğru bir inanmışlıkla yürürken, Bu yürüyüşte takım kesinlikle yalnız bırakılmamalı gerekli destekler mutlaka verilmelidir.

Elimize geçen bu şansı çok iyi değerlendirip bu kentin arzuladığı bir üst lig bu sezon bu kente gelmelidir.

Olur mu?

Elbette olur.

Yeter ki bu hedefte ve gelinen bu noktada kenetlenelim birlikteliğimizi koruyalım ve takımımıza gerekli desteği verelim. Çünkü Şampiyonluk uzak değil, yakındır.

Yarın Ankara deplasmanında Etimesgutspor maçı ve Pazar günü ise evimizde Kastamonuspor maçı var. Bizim için bu süreçte her maç final maçıdır.

O açıdan kesinlikle rehavete kapılmadan disiplini elden bırakmadan tamamıyla Etimesgutspor maçına kilitlenmeliyiz.

Bu maçın 3 puanı bile bizim için 6 puan değerindedir.

İnanıyorum ki Ankara'daki taraftarlarımızın da desteğiyle galip gelen taraf olacağız.

Bu sezonu zirvede kapatıp TFF 1. Lig'e çıkmak için herkesin destek olması gerekiyor. Vanspor'a bir kez daha başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29