Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları, Van’a büyük bir gurur yaşattı. İpekyolu ilçesindeki Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Meryem Sakman, sınavdaki tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Stat krizi sertleşiyor! Nahit Eren: "Beni hedef göstermeyin"
Stat krizi sertleşiyor! Nahit Eren: "Beni hedef göstermeyin"
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü LGS’de zirveye çıkan Meryem Sakman, gösterdiği üstün başarıyla hem ailesini hem öğretmenlerini hem de Vanlıları sevince boğdu.

Disiplinli çalışmanın karşılığını aldı

Yoğun ve planlı bir hazırlık sürecinin ardından Türkiye derecesi elde eden Meryem Sakman, başarısıyla örnek öğrenci olarak gösterildi. Açıklanan sonuçların ardından okulunda ve eğitim camiasında büyük sevinç yaşandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden tebrik

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yeşilova, Türkiye birincisi olan Meryem Sakman'ı kutlayarak, bu başarının Van adına önemli bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Yeşilova, "Öğrencimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu başarıda emeği bulunan öğretmenlerimizi ve ailesini de gönülden kutluyorum. Meryem'in elde ettiği sonuç, ilçemiz ve ilimiz adına büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Şimdi gözler tercih sürecinde

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için tercih maratonu da başlayacak. Türkiye birincileri arasında yer alan Vanlı Meryem Sakman'ın, eğitim hayatının yeni döneminde de önemli başarılara imza atması bekleniyor.

Muhabir: Buşra Tekin