Van’da şehir ışıklarından uzak noktalarda gökyüzü meraklılarının Perseid meteor yağmurunu izleme mesaisi başladı. Doğa fotoğrafçıları Ali İhsan Öztürk ve Murat Camim, Erek Dağı’nın doğusunda bulunan 2 bin 800 rakımlı Keşiş Yaylası’na çıkarak meteor yağmurunu uzun pozlama teknikleriyle görüntüledi.
Karanlık gökyüzünde art arda beliren meteorlar, Samanyolu’nun oluşturduğu görüntüyle birleşince ortaya etkileyici manzaralar çıktı. Yayladaki göletin de kadraja dahil edildiği çekimlerde yıldızların ve meteorların suya yansıması fotoğrafçılara eşsiz kareler sundu.

Van’ın zirvesinde gökyüzü mesaisi
Perseid meteor yağmurunun 12-13 Ağustos gecelerinde zirve dönemine ulaşmasıyla birlikte Van’daki gökyüzü meraklıları da soluğu yüksek rakımlı bölgelerde aldı.
Doğa fotoğrafçısı Ali İhsan Öztürk, Keşiş Yaylası’nın gözlem için uygun koşullara sahip olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2 bin 800 rakımdayız. Perseid yağmurunu çekmeye geldik. Yıldızları gözlemliyoruz. Doğu tarafında Satürn, sol tarafta Venüs var. Samanyolu da hemen sağımızda. Yıldızlar gayet net. Buranın rakımı yüksek olduğu için pus ve bulut yok” dedi.
Meteorlar gölete yansıdı
Fotoğrafçı Murat Camim ise şehir ışıklarından uzak yaylada meteorları ve Samanyolu’nu göletle aynı karede buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Camim, “Şu an bulunduğumuz ortam inanılmaz güzel. Şehir ışıklarından uzak. Karşımızda bir gölet var. Samanyolu'nu ve yıldız kaymasını gölete yansıtarak çekmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Perseid meteor yağmurunu görüntülemek için farklı açılar deneyen fotoğrafçılar, Venüs ve Samanyolu’nun da eşlik ettiği geceyi fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi.




