Van’ın Edremit ilçesi Yeni Mahallesi’nde bulunan 14014. Sokak’taki yol sorunu, bir vatandaşın tepkisine neden oldu. Yolun uzun süredir yapılmadığını belirten vatandaş, eline aldığı fırçayla yolu kendi imkânlarıyla temizledi. O anları cep telefonu kamerasıyla kayda alan vatandaş, Edremit Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Adsız Tasarım (6)-20

“Toz toprak içindeyiz”

Yolun durumundan şikâyetçi olan vatandaş, yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan dolayı mağdur olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Toz toprak içindeyiz. Kışın çamur, yazın toz. Belediyenin işini biz yapıyoruz. Bir yol yapamadılar.”

Vatandaş, yaşanan sorunu CİMER’e de taşıyacağını belirterek belediyeye tepki gösterdi.

Adsız Tasarım (5)-27

“Belediyenin hiçbir yetkilisi bu yol için gelmedi”

Yolun yıllardır bu durumda olduğunu savunan vatandaş, bölgeye belediye yetkililerinin gelmediğini öne sürerek, “Sizi bu yolu CİMER’e de atacağım. Partiler bu yüzden oy kaybediyor. Belediyenin hiçbir yetkilisi bu yol için gelmediler. Ancak koltuklarında otursun. Göz önündeki şeyleri yapsın” dedi.

Adsız Tasarım (4)-34

Van’da Çaldıran’ın sınır kapısı talebi Meclis gündeminde
Van’da Çaldıran’ın sınır kapısı talebi Meclis gündeminde
İçeriği Görüntüle

“Kendi imkânlarımla yolu temizledim”

Yolun uzun süredir yapılmadığını belirten vatandaş, hafta sonu eline fırçayı alarak yolu kendisinin temizlediğini söyledi.

Vatandaş, “Evet, bu belediyenin yapmadığı yol yıllardır böyle. Bugün pazar, kendi imkânlarımla bu şekilde yolu temizledim. Utansınlar artık. Hilmi Irak İlköğretim Okulu yanı. Kendim temizledim bu yolu” ifadelerini kullandı.

Söz konusu yol, Edremit ilçesi Yeni Mahallesi 14014. Sokak üzerinde bulunuyor. Bölgede Emine Irak Rehberlik ve Araştırma Merkezi de 14014. Sokak üzerinde yer alıyor. Hilmi Irak İlk ve Ortaokulu ise Yeni Mahalle’de bulunuyor.

Vatandaşın çektiği görüntülerde, elindeki fırçayla yol üzerindeki toz ve toprağı temizlemeye çalıştığı görüldü.

Muhabir: Belkıs Yakut