Van ile Bahçesaray ilçesini birbirine bağlayan ve yoğun kar yağışı ile çığ tehlikesi nedeniyle yaklaşık 5 aydır kapalı olan kara yolunda ekipler çalışma başlattı. Zorlu coğrafyada yürütülen çalışmalarla yolun yeniden ulaşıma açılması hedefleniyor.
Aralık ayından bu yana kapalı tutulan Van–Bahçesaray kara yolu için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Dev kar kütlelerine karşı başlatılan operasyon kapsamında, ekipler iş makineleriyle yolu açmak için aralıksız mesai yapıyor.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu güzergâhta, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde biriken sertleşmiş kar kütleleri ve devam eden çığ riski çalışmaları zorlaştırıyor. Buna rağmen ekipler son 3 gündür aralıksız çalışarak yolun büyük bölümünde ilerleme sağladı.
27 Aralık’ta ulaşıma kapanan ve yaklaşık 3 bin rakıma sahip Karabet Geçidi’nde kar kalınlığının 3 metre 30 santimetreye ulaştığı belirtiliyor.
Öte yandan yolun kapalı olması nedeniyle Bahçesaraylılar, Van’a ulaşımını Bitlis’in Hizan ilçesi üzerinden sağlıyor. Yaklaşık 250 kilometrelik alternatif güzergâh, vatandaşlar için zaman ve maliyet açısından zorluk oluşturuyor.
Ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından Van–Bahçesaray yolunun yeniden ulaşıma açılması bekleniyor.




