Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Van'ın havayolu ulaşımında yaşadığı sorunların çözümü için yürüttükleri girişimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Takva, kentte uzun süredir gündemde olan yüksek uçak bileti fiyatları, yetersiz sefer sayıları, uçuş iptalleri ve havalimanı altyapısındaki eksikliklere dikkat çekerek, bu sorunlara karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenlediklerini ifade etti.

“Havayolu Ulaşımındaki Sorunları Protesto Ediyoruz"
Sosyal medya paylaşımında havayolu ulaşımının Van için önemli bir sorun olmaya devam ettiğini vurgulayan Takva, "Şehrimizin havayolu ulaşımında yaşadığı sorunları; bilet ücretleri, uçuş yetersizliği, iptaller, yetersiz altyapı, terminal gibi konularda çeşitli kampanyalar düzenleyerek protesto ediyoruz." ifadeleri kullandı.
Takva'nın açıklaması, Van'da özellikle son yıllarda sık sık gündeme gelen ulaşım sorunlarını yeniden kamuoyunun gündemine taşıdı.

Sorunların Odağında Yüksek Bilet Fiyatları Ve Yetersiz Seferler Var
Van'da vatandaşlar ve iş dünyasının uzun süredir dile getirdiği en önemli sorunların başında yüksek uçak bileti fiyatları ile yetersiz uçuş sayıları geliyor. Özellikle yoğun dönemlerde bilet bulmakta güçlük yaşandığını belirten vatandaşlar, mevcut seferlerin kentin ihtiyacını karşılamadığını ifade ediyor.
Bunun yanı sıra zaman zaman yaşanan uçuş iptalleri ile havalimanı altyapısı ve terminal kapasitesine ilişkin eleştiriler de kamuoyunda sıkça gündeme geliyor.
İlgili Kurumları Etiketledi
Necdet Takva, paylaşımında konuyla ilgili yetkili kurum ve kuruluşları da etiketledi. Takva, paylaşımında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve AJet'i etiketleyerek, Van'ın havayolu ulaşımında yaşadığı sorunların çözümü konusunda yetkililerin harekete geçmesi gerektiği mesajını verdi.




