Görüşmede, Van’da ulaşımla ilgili yaşanan yapısal sorunların yalnızca tek taraflı adımlarla değil, katılımcı ve kapsamlı bir planlama ile çözülebileceği vurgulandı. Şoför esnafının sahadan aktardığı sorunlar ile yurttaşların günlük ulaşımda karşılaştığı aksaklıklar karşılıklı olarak değerlendirildi.

Van trafiği için yeni planlama çağrısı

Heyetler arasında yapılan değerlendirmelerde, Van trafiğinin mevcut durumunun sürdürülebilir olmadığı, bu nedenle yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının ortak akılla hareket etmesi gerektiği ifade edildi. Özellikle kent içi ulaşımda güzergâh planlaması, durak düzenlemeleri ve trafik yoğunluğunu azaltacak önlemler üzerinde duruldu.

Van’da aşiret kavgası: 1 kişi ağır yaralandı, hastane çevresinde önlem
Van’da aşiret kavgası: 1 kişi ağır yaralandı, hastane çevresinde önlem
İçeriği Görüntüle

DEM Parti Van İl Örgütü yetkilileri, halkın ve esnafın taleplerini merkeze alan bir yaklaşımın önemine dikkat çekerken; Şoförler Cemiyeti heyeti de, sahadan gelen verilerin yeni dönemde yol gösterici olacağını belirtti.

A3-6

Seçimler öncesi iyi niyet mesajı

Ziyaretin sonunda, Şoförler Cemiyeti’nin yaklaşan seçimleri dolayısıyla tüm adaylara başarı dilekleri iletildi. Taraflar, Van’da ulaşımın daha güvenli, düzenli ve erişilebilir hale gelmesi için diyalog ve iş birliğinin süreceği mesajını verdi.

A4-4

Kaynak: HABER MERKEZİ