Yüce: Sınır kapısında ciddi sorunlar yaşanıyor

Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Yüce, Kapıköy Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşlar İran'a gitmek için yurtdışı çıkış harcı ödeme noktasında saatlerce memuru beklediğini, bir pul için saatlerce beklemek zorunda kaldığını vurguladı.

Yüce: Sınır kapısında ciddi sorunlar yaşanıyor

Birçok vatandaşın Kapıköy'den giriş yaparken, yanında getirdikleri peynirine, salçasına, yağına, pirincine, battaniyesine ve legal birçok ürününe el konulduğunu söyleyen Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Yüce, bu ürünlere el konulurken çoğunlukla tutanak bile tutulmadığını ileri sürdü.

“KAPIDAKİ GÖREVLİLERİN EL KOYDUKLARI ÜRÜNLERİ KİMLER ARACILIĞIYLA SATTIKLARI TESPİT EDİLMELİDİR”

Kapıköy Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “Van'ın tek gümrük kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısında son zamanlarda vatandaşların ciddi problemler yaşadığını görmekteyiz. Vatandaşlar İran'a gitmek için yurtdışı çıkış harcı ödeme noktasında saatlerce memuru beklemekte bir pul için insanların bir kaç saat bekletildiğine şahit olmaktayız. Birçok vatandaş Kapıköy'den giriş yaptığında yanında getirdiği peynirini, salçasını, yağını, pirincini, battaniyesini vs. legal birçok ürününü el konulmakta ve bu ürünleri el koyarken çoğunlukla tutanak bile tutulmamaktadır. El konulan ürünlerin görevliler tarafından bir kısım kişilere satıldığını yönünde ciddi duyumlar almaktayız. Ayrıca kapıda ki görevlilerce vatandaşlara hakarete varan şekilde söylem ve davranışlarda bulunulmaktadır. Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı olarak Kapıköy'de yaşanan sıkıntıların tespit edilmesi için bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Bu komisyon çıkış harcı sorununu yerinde tespit edip ivedilikle çözmelidir. Kapıdaki görevlilerin tutanaksız bir şekilde el koydukları ürünleri kimler aracılığıyla sattıkları tespit edilmelidir. Görevlilerin mal varlıkları araştırılmalıdır. Görevlilerin vatandaşlara karşı söylem ve davranışlarını düzeltmesi konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır. Gümrük Kapısı görevlilerinin sürekli olarak değişmesi konusunda harekete geçilmelidir” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2023, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER