Vanspor, puan saçmaya devam ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor'da işler yolunda gitmiyor. Son 7 resmi maçta kazanamayan ve zayıf rakiplerine puan saçan Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Beyoğlu Yeni Çarşı'ya da 2-1 mağlup olarak, taraftarını hüsrana uğrattı.

Vanspor, puan saçmaya devam ediyor

Ligde oynadığı 16 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Vanspor, Pazar günü sahasında karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Son haftalarda sergilediği kötü performansla dikkatleri üzerine çeken Van temsilcisi, galibiyete hasret kaldı.

Son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ve yönetimin sergilediği davranışlardan dolayı herkesi ikiye bölen Vanspor'da işler istenildiği gibi yolunda gitmiyor. Yeni Mersin İdmanyurdu mağlubiyetiyle başlayan kötü gidişat 7 haftadır devam ediyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'a 4-0 mağlup olan, ligde ise son 6 maçta galip gelemeyen Vanspor, bu periyotta önemli puan kayıpları yaşadı.

Sezona zorlu Bucaspor deplasmanında aldığı galibiyetle başlayan, daha sonra oynadığı Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor, Esenler Erokspor, Afyonspor Kulübü ve Diyarbekirspor maçlarından galibiyetle ayrılan Vanspor, ligdeki iki mağlubiyetini ise 1461 Trabzon FK ve Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında almıştı.

Daha sonra oynadığı Karacabey Belediyespor, Ankaraspor, Nazilli Belediyespor ve Altınordu maçlarından beraberlikle ayrılan ve önemli puan kayıpları yaşayan Vanspor, ligdeki üçüncü mağlubiyetini ise Pazar günü Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında aldı.

Oynadığı son 6 maçta 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Vanspor, bu periyotta 14 puan kaybetti. Mustafa Sarıgül'ün görevinden istifa etmesinin ardından yerine getirilen Teknik Direktör Ersin Aka ile de beklenen performansı ortaya koyamayan Vanspor, futbol olarak da her geçen gün geriye gidiyor.

Son maçlarda savunmada yaptığı basit hatalardan dolayı kalesinde goller gören Vanspor'da, kötü gidişatın ne zaman son bulacağı ise merak konusu oldu. İlk devrede son iki haftaya girilirken, yönetimden birçok isim ise görevinden istifa etti.

ESENLER HAFTAYI MAĞLUBİYETLE KAPATTI

Ligde oynanan diğer maçlarda sahasında konuk ettiği Bucaspor'a 2-1 mağlup olan lider Esenler Erokspor, 37 puanda kalırken, sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK ise 34 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Haftayı mağlubiyetle kapatan Vanspor, 31 puanla üçüncü sıradaki yerinde kalırken, Bucaspor 30 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

Haftayı BAY geçen Ankaraspor ise 28 puanla beşinci sıraya gerilerken, sahasında Altınordu ile 0-0 berabere kalan Yeni Mersin İdmanyurdu ise 27 puan +9 averajla altıncı sırada yer aldı.

Deplasmanda Karacabey Belediyespor'a 3-0 mağlup olan Nazilli Belediyespor, 26 puanla yedinci sırada yer alırken, Diyarbekirspor'a 2-1 mağlup olan Ankara Demirspor ise 23 puan 0 averajla sekizinci sırada yer aldı.

Diyarbekirspor 23 puan 0 averajla dokuzuncu sırada yer alırken, sahasında Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Afyonspor Kulübü ise 23 puan 0 averajla onuncu sırada yer aldı.

Karacabey Belediyespor 20 puanla on birinci sırada yer alırken, Van'dan galibiyetle dönen Beyoğlu Yeni Çarşı ise 17 puan -5 averajla on ikinci sırada yer aldı.

Sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'ne 2-0 mağlup olan Kırklarelispor, 17 puan -12 averajla on üçüncü sırada yer alırken, Kırşehir temsilcisi ise 15 puanla on dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda Zorguldak Kömürspor ile 0-0 berabere kalan Serik Belediyespor 14 puan -7 averajla on beşinci sırada yer alırken, Bursaspor ise 14 puan -14 averajla on altıncı sırada yer aldı.

Altınordu 13 puanla on yedinci sırada yer alırken, 12 puanlı Adıyaman FK on sekiz, 8 puanla Zonguldak Kömürspor ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER