Vanspor'da Ersin Aka ile yollar ayrıldı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, geçtiğimiz haftalarda göreve getirilen ve beklenen başarıyı yakalayamayan Teknik Direktör Ersin Aka ile yollarını ayırdı.

Vanspor'da Ersin Aka ile yollar ayrıldı

Pazar günü oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı maçında alınan mağlubiyetin faturası Ersin Aka'ya kesilirken, yönetimden ise birçok isim istifasını sunmuştu.

Yeni Mersin İdmanyurdu mağlubiyeti ve Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından görevinden istifa eden Mustafa Sarıgül'ün yerine getirilen Ersin Aka, Vanspor'da beklenen başarıyı yakalayamadı. Vanspor'un başında çıktığı 4 resmi maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Ersin Aka ile yollar ayrıldı.

Göreve getirildiği zaman da büyük tepki çeken Ersin Aka, Karşıyaka'da da beklenen performansı ortaya koyamamıştı. Son haftalarda istediği performansı ortaya koyamayan ve son 6 lig maçında galip gelemeyen Vanspor, bu periyotta önemli puan kayıpları yaşadı.

Vanspor'da 22 gün görevde kalan Ersin Aka ile ilgili yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Ersin Aka ve ekibiyle yollarımız ayrılmıştır. Kendisine ve ekibine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

ERSİN AKA'NIN VANSPOR PERFORMANSI!

Vanspor'un başında 4 resmi maçta görev alırken, bu periyotta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.  Vanspor'un başında ligde 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 resmi maçta takımın başında görev alan Ersin Aka, bu periyotta Nazilli Belediyespor ile sahasında 2-2, deplasmanda Altınordu ile 1-1 berabere kalırken, ligde Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Süper Lig takımlarından Kayserispor'a 4-0 mağlup oldu.

Bu periyotta 4 maçta ta sürekli farklı onbirlerle maçlara çıkmayı tercih eden Ersin Aka, beklenen başarıyı yakalayamayınca kendisiyle yollar ayrıldı.

İlk maçı olan Nazilli Belediyespor maçına Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Emre Öztürk, Burak Kavlak, Bekir Can Kara, Muhammed Ali Doğan, Alpay Koçaklı, Erdem Seçgin, Medeni Bingöl, Harun Kavaklıdere ve Bahattin Berke Demircan on biri ile çıkan Ersin Aka, ikinci maçta Altırordu maçına Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Furkan Saki, Emre Öztürk, Burak Kavlak, Bekir Can Kara, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Medeni Bingöl, Harun Kavaklıdere ve Bahattin Berke Demircan on biri ile çıktı.

Son lig maçında Beyoğlu maçına Nurullah Aslan, Furkan Saki, Emre Öztürk, Abdulcebrail Akbulut, Bekir Can Kara, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Erdem Seçgin, Medeni Bingöl, Harun Kavaklıdere, Mehmet Can Davarcıoğlu onbiri ile çıkan Ersin Aka, kupasına maçına ise Bekir Demircan, Furkan Saki, Ahmet Özkaya, Şerif Doğan, Abdulcebrail Akbulut, Zafer Göktuğ Erdem, Alpay Koçaklı, Yusuf Şengüler, Eren Kiyağ, Onurcan Güler ve Ahmet Ülük onbiri ile çıkmıştı.

ERSİN AKA KİMDİR?

1978 yılında Hatay'da dünyaya gelen Ersin Aka, teknik direktörlük kariyerine 2005 yılında Nazilli Belediyespor'da yardımcı antrenör olarak başladı.

Daha sonra Adıyaman FK, Adana Demirspor, Etimesgut Belediyespor, Adanaspor, Siirtspor'da yardımcı antrenör görevinde bulunan Ersin Aka, 2013 yılında Beşiktaş'ta kondisyon antrenörü olarak görev yaptı.

2014 yılında yeniden Antalyaspor'da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Ersin Aka, Adana Demirspor, Eskişehir, Adanaspor, Giresunspor'da yardımcı antrenör görevinde bulundu. İlk teknik direktörlük kariyerine Erzin Belediyespor'da başlayan Ersin Aka, Bucaspor'da da bu görevini sürdürdü.

Daha sonra yeniden Çaykur Rizespor'da yardımcı antrenör ve altetik performans antrenörlüğü yapan Ersin Aka, Ankara Demirspor, Yeni Mersin İdmanyurdu ve Karşıyaka'da teknik direktörlük yaptı.

Geçtiğimiz sezon Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 2. Lig'e çıkaran Ersin Aka, bu sezon Karşıyaka'da 11 maçta görev yaptı.

9 Lig, 2'si Ziraat Türkiye kupası olmak üzere Karşıyaka'nın başında 11 maça çıkan Ersin Aka, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Karşıyaka'nın başında ligde 16 puan toplayan Ersin Aka, 1,78 puan ortalaması yakaladı.

Ersin Aka, Vanspor'un başında ise 4 resmi maçta görev alırken, bu periyotta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2023, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER