Van Sahil Yolu hizmete açılıyor

Kent trafiğini rahatlatmak için yeni yollar, alternatif güzergâhlar ve caddeler inşa eden Van Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projelerinden olan Sahil Yolu ve 1100 dönümlük Sahil Parkı Projelerinde sona gelindi. Van Sahil Yolu'nun bu ay içerisinde hizmete açılacağını belirtildi.

Van Sahil Yolu hizmete açılıyor

Önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan ve büyük önem verdiği sahil yolunda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, ışıklandırması ve refüj peyzajı tamamlanan Sahil Yolunda inceleme yaparak 12 kilometrelik yolun kısa süre sonra vatandaşların hizmetine açılacağını söyledi.

Bin 100 dönüm rekreasyon alanıyla birlikte, 9 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, dinlenme alanları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, yeşil alan, mescitler ve lavabolar gibi sosyal donatıların da bulunduğu Sahil Yolu, Vanlıları Van Gölüyle buluşturacak ve yeni bir yaşam alanı oluşturacak.

Van Valizi Ozan Balcı, Van Gölü sahilinde yapımı devam eden Tema Park'ta da incelemelerde bulunarak, inşaatı devam eden restoran hakkında da bilgi aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin mega projelerinden olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirecek, Sahil Yolu ve bin 100 dönümlük rekreasyon alanında çalışmalarda sona gelindi.

Son rötuşların yapıldığı Van Sahil Yolu, hizmete girdiğinde kentin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Vanlıları, Van Gölü'nün eşsiz doğası ile buluşturacak olan ve sahil kesimini cazibe merkezi haline getirecek olan mega proje kapsamında 30 metre genişliğinde sahil yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, aydınlatma, mescit ve tuvaletler yer alıyor.

İskele- Fidanlık, Fidanlık-Havalimanı olmak üzere 2 etap şeklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi, adeta kentin kaderini değiştirecek ve İpekyolu'na alternatif bir yol olacak. Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerini sahilde buluşturmayı hedefleyen Sahil Yolu Projesi kapsamında 12 kilometrelik araç yolu, koşu ve yürüyüş yolları ile aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapıldı.

Ayrıca Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesi'yle birleşecek olan Sahil Yolu, İskele'den sonra Erciş yoluna da çıkarılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Vanlıları Van Gölü ile buluşturacak ve bitme aşamasına gelen sahil yolunda sık sık incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Vali Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Van'ın 50 yıllık hayali olan sahil yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

Ekolojik belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede ayrıca alanda bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları da korunarak, Van Gölü'nün doğasının da korunması sağlanıyor. Büyük bir titizlikle yapılan ve Van'ın trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatması beklenin sahil yolunun bu ay içerisinde hizmete açılacağı belirtildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER