Vanspor zirve takibini sürdürüyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Çarşamba günü deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Lider Esenler Erokspor'un kazandığı haftada Vanspor'da zorlu deplasmanda galip gelmesini bildi.

Vanspor zirve takibini sürdürüyor

Vanspor'la birlikte üst sıraları zorlayan Bucaspor haftayı BAY geçerken, 1461 Trabzon FK, Play-Off potasındaki Ankaraspor'u 2-1 mağlup etti. Yine Play-Off potasında bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu ise deplasmanda Afyonspor Kulübü'ne 1-0 mağlup olarak, önemli 3 puan kaybetti.

Grupta 29. Hafta maçları geride kalırken, haftanın kazanan takımların Esenler Erokspor, Vanspor ve 1461 Trabzon FK olurken, Yeni Mersin İdmanyurdu, Ankaraspor ise önemli 3 puan kaybeden takımlar oldu.

Diyarbekirspor galibiyetiyle birlikte ligdeki 18'nci galibiyetini alan Vanspor, 59 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Ligde oynadığı 28 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 45 gole karşılık kalesinde 29 gol gördü.

Ligin ikinci devresinde oynadığı 10 maçtan, 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Vanspor, bu periyotta önemli puanlar topladı.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Son olarak Çarşamba günü deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başardı.

LİDER KAYIPSIZ DEVAM EDİYOR

Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda lider Esenler Erokspor sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek puanını 63'e yükseltirken, Vanspor ise 59 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Haftayı BAY geçen Bucaspor, 54 puanla üçüncü sıradaki yerinde kalırken, konuk ettiği Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK ise 51 puan +23 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'ne 1-0 mağlup olan Yeni Mersin İdmanyurdu, 51 puan +19 averajla beşinci sıraya gerilerken, Trabzon'dan eli boş dönen Ankaraspor ise 48 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Vanspor'a 3-1 mağlup olan Diyarbekirspor, 40 puanla yedinci sıradaki yerinde kalırken, konuk olduğu Serik Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Ankara Demirspor ise 39 puanla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda karşılaştığı Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 4-0 mağlup eden Beyoğlu Yeni Çarşı, 37 puanla dokuzuncu sıraya yükselirken, Karacabey Belediyespor ise 36 puanla onuncu sıraya geriledi.

Afyonspor Kulübü 33 puan -9 averajla on birinci sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Zonguldak Kömürspor'a 3-0 mağlup olan Nazilli Belediyespor ise 33 puan -11 averajla on ikinci sıraya geriledi.

Sahasında Altınordu ile 0-0 berabere kalan Kırklarelispor, 33 puan -11 averajla on üçüncü sıraya gerilerken, Serik Belediyespor ise 30 puanla on dördüncü sıraya yükseldi.

Altınordu 28 puanla on beşinci sıraya gerilerken, Zonguldak Kömürspor ise 22 puanla on altıncı sıraya yükseldi.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü 21 puanla on yedinci sırada yer alırken, deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK'yı 3-0 mağlup eden Bursaspor ise 16 puanla on sekizinci sıraya yükseldi. 14 puanı bulunan Adıyaman FK ise son sırada bulunuyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER