Vanspor, Yeni Mersin'i konuk ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 59 puanla ikinci sırada yer alan Vanspor, yarın saat 14.00'te sahasında 54 puanla dördüncü sırada bulunan ligin güçlü takımlarından Yeni Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek. Van temsilcisi, yarın oynayacağı maçta Mersin temsilcisini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Vanspor, Yeni Mersin'i konuk ediyor

Geçtiğimiz haftayı BAY geçen ve lider Esenler Erokspor başta olmak üzere 1461 Trabzon FK ve Ankaraspor gibi rakiplerinin puan kaybettiği haftada, önemli bir avantaj elde eden Vanspor, yarın saat 14.00'te sahasında konuk edeceği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu eli boş göndermek istiyor.

İkinci devrede oynadığı 10 maçta, 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 25 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını yarın Yeni Mersin İdmanyurdu karşısında da devam ettirmenin hesabını yapıyor.

Son olarak aldığı Diyarbekirspor galibiyetiyle birlikte ligdeki 18'nci galibiyetini alan Vanspor, 59 puanla ikinci sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 28 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 45 gole karşılık kalesinde 29 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Son olarak önceki hafta deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, bu kapsamda yarın oynayacağı Yeni Mersin İdmanyurdu maçını kazanmak için sahaya çıkacak.

Hafta boyunca Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Yeni Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 54 puanla dördüncü sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Yarın saat 14.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 28 maçta 18 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Vanspor 59 puanla ikinci sırada yer alırken, oynadığı 29 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Yeni Mersin İdmanyurdu ise 54 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda yarın saat 14.00'te oynanacak olan karşılaşmayı; Burak Akdağ, Cem Mustafa Akpınar, Cihad Buyurgan ve Hakan Yurtseven hakem dörtlüsü yönetecek.

GRUPTA ZORLU MAÇLAR…

Gruptaki diğer maçlarda 64 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında Nazilli Belediyespor'u konuk ederken, 57 puanla üçüncü sırada bulunan Bucaspor 1928 ise deplasmanda Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

52 puanla dördüncü sırada bulunan 1461 Trabzon FK, sahasında Altınordu'nu konuk ederken, 49 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor ise, Afyonspor Kulübü deplasmanına gidecek.

Ankara Demirspor deplasmanda Kırklarelispor'a konuk olurken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise deplasmanda Zonguldak Kömürspor ise karşı karşıya gelecek.

Diyarbekirspor sahasında Karacabey Belediyespor ile karşı karşıya gelirken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise sahasında Bursaspor ile 3 puan mücadelesi verecek.

Grupta son sırada yer alan Adıyaman FK ise haftayı BAY geçecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER