Vanspor'lu Nurullah haftanın onbirinde...

Pazar günü deplasmanda Karacabey Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Vanspor'da, 90+5. dakikada takımının beraberlik golünü kaydeden ve takımının 1 puan almasında başrol oynayan kaleci Nurullah Aslan, 'Haftanın En İyi Onbiri'nde yer almayı başardı.

Vanspor'lu Nurullah haftanın onbirinde...

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, ikinci devrenin on üçüncü hafta maçında Pazar günü deplasmanda Karacabey Belediyespor ile karşı karşıya geldi. 8. dakikada Sinan Kurumuş'un golüyle 1-0 öne geçen Vanspor, 28 ve 59. dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle 2-1 yenik duruma düştü.

Maçın son bölümünde rakip kalede ataklarını sıklaştıran Vanspor, uzatma dakikalarında köşe vuruşu kazandı. Kalecini terk eden Nurullah Aslan, 90+5. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topu kafasıyla filelere göndererek takımına 1 puanı getiren golü kaydetti.

İkinci devrede oynadığı 12 maçta, 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 29 puan toplayan Vanspor, Karacabey Belediyespor karşısında 1 puanla yetindi.

Ligde oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, 63 puan +19 averajla üçüncü sıraya gerilerken, bu periyotta attığı 51 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü. Van temsilcisi ligdeki altıncı beraberliğini Karacabey Belediyespor karşısında aldı.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Ligin 32. Haftasında önemli bir maça çıkan Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Karacabey Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak, şampiyonluk yolunda önemli 2 puan kaybı yaşadı.

Bu kapsamda sosyal medyada birçok kişinin değerlendirmesi alınarak hazırlanan 'Haftanın En İyi Onbiri' açıklandı. Sosyal medyada TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta, son haftanın en başarılı on bir sporcusu belirlendi.

Sporseverlerin de değerlendirmesi sonucu belirlenen onbirde, Vanspor'da, Karacabey Belediyespor karşısında üstün bir performans ortaya koyan ve takımının ikinci golünü kaydeden Nurullah Aslan da yer aldı.

Sporseverlerin de değerlendirmesi sonucu ile belirlenen onbirde, Vanspor'dan Nurullah Aslan, Ankaraspor'dan İbrahim Sürgülü, Serik Belediyespor'dan Emre Toptan, Uğur Türk, Bucaspor'dan Mehmet Sak, Erhan Çelenk, Ömer Şişmanoğlu, Kırklarelispor'dan Okan Derici, Karacabey Belediyespor'dan Serhat Kot, Altınordu'dan Onur Toprak, Beyoğlu Yeni Çarşı'dan ise Tolunay Yurtseven yer alan isimler oldu.

NURULLAH ASLAN'IN VANSPOR PERFORMANSI...

Öte yandan sezon başında Kırmızı- Siyahlı formayı sırtına geçiren Nurullah Aslan, Vanspor forması altında şu ana kadar 29 resmi maçta forma giydi.

Bu periyotta kalesinde 28 gol gören Nurullah Aslan, 12 net gole ise engel oldu. 2 bin 610 dakikada sahada kalan Nurullah Aslan, 5 sarı kart görürken, bir gol katkısında da bulundu.

Nurullah Aslan, bu sezon Bucaspor, Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırşehir FSK, Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor, 1461 Trabzon FK, Esenler Erokspor, Afyonspor Kulübü, Diyarbekirspor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Karacabey Belediyespor, Ankaraspor, Nazilli Belediyespor, Altınordu, Beyoğlu Yeni Çarşı, Bursaspor maçlarında forma giydi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER