Vanspor, kalan maçlarını kazanmak istiyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, ligin bitimine 6 hafta kalırken, 3 içeride, 3 deplasmanda oynayacağı maçlarını kazanmak istiyor. Birbirinden zorlu mücadelelere çıkacak olan Van temsilcisi, bu periyodu kayıpsız geçerek 1. Lig'e çıkmak istiyor.

Vanspor, kalan maçlarını kazanmak istiyor

Ligin ilk devresinde inişli- çıkışlı bir grafik çizen fakat ikinci devrede oynadığı 12 maçta, 9 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 29 puan toplayan Vanspor, ligde kalan 6 haftalık periyotta sahadan galibiyetle ayrılmanın hesabını yapıyor.

Lider Esenler Erokspor ile arasında 4 puan fark bulunan Van temsilcisi, 3 maçını içeride, 3 maçını ise deplasmanda oynayacak. Kendi sahasında Ankaraspor, Altınordu ve Ankara Demirspor maçlarına çıkacak olan Kırmızı- Siyahlı takım, Nazilli Belediyespor, Beyoğlu Yeni Çarşı ve Bursaspor deplasmanlarına gidecek.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta son dakikada kaleci Nurullah ile bulduğu golle rakibiyle 2-2 berabere kalan Vanspor, Esenler Erokspor ile arasındaki puan farkını 2'ye düşürme fırsatını elinden kaçırmış ve ikinci sıradaki yerini ise averaj farkıyla Bucaspor'a kaptırmıştı.

Ligde kalan 6 haftalık maratonda Esenler Erokspor kendi sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı, Bursaspor ve Adıyaman FK maçlarını oynarken, Ankara Demirspor, Bucaspor ve Serik Belediyespor deplasmanlarına gidecek.

Vanspor'u yakından ilgilendiren bir rakibi Bucaspor ise kendi sahasında Zonguldak Kömürspor, Esenler Erokspor ve Diyarbekirspor maçlarını oynarken, Kırklarelispor, 1461 Trabzon FK ve Afyonspor Kulübü deplasmanlarına gidecek.

Artık telafisi olmayan haftalara girilirken, Van temsilcisi bu periyotta hem iç sahada, hem de dış sahada oynayacağı maçlarda rakiplerini mağlup ederek, Esenler Erokspor ve Bucaspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

Kırmızı- Siyahlı takım kalan maçlarının tamamını kayıpsız geçmesi halinde, Esenler Erokspor'un 2 maçta, Bucaspor'un ise en az 1 maçta puanlar kaybetmesini bekleyecek.

Grupta oynadığı 30 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Esenler Erokspor 67 puanla liderlik koltuğunda bulunurken, oynadığı 30 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Bucaspor ise 63 puan +27 averajla ikinci sırada yer alıyor.

Vanspor ise oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alırken, 63 puan +19 averajla üçüncü sırada yer alıyor. Lider Esenler Erokspor bu periyotta attığı 67 gole karşılık kalesinde 26 gol görürken, Bucaspor ise attığı 46 gole karşılık kalesinde 19 gol gördü.

Van temsilcisi ise 30 haftalık maratonda rakip fileleri 50 kez havalandırırken, kalesinde ise 31 gol gördü. Kırmızı-Siyahlı takım ilk 6 sırada bulunan takımlar arasında en fazla gol yiyen takım unvanını da elinde bulunduruyor.

İkinci devrede oynadığı maçlarda Bucaspor'u 1-0, Adıyaman FK'yı 3-1, Serik Belediyespor'u 3-1, Kırklarelispor'u 2-0, Zonguldak Kömürspor'u 2-1, 1461 Trabzon FK'yı 1-0, Afyonspor Kulübü'nü 2-0, Diyarbekirspor'u 3-1, Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup eden Vanspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2, Karacabey Belediyespor'la ise 2-2 berabere kaldı. Van temsilcisinde ikinci devredeki tek mağlubiyetini ise 2-0'la Esenler Erokspor karşısında aldı.

Bu kapsamda ligde son altı haftaya girilirken, Vanspor ligin 33. Haftasında 3 Nisan Çarşamba günü sahasında Ankaraspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin 34. Haftasında 7 Nisan'da deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek olan Van temsilcisi, ligin 35. Haftasında 14 Nisan'da sahasında Altınordu ile karşı karşıya gelecek.

Ligin 36. Haftasında 21 Nisan'da Beyoğlu Yeni Çarşı deplasmanına gidecek olan Vanspor, ligin 37. Haftasında 28 Nisan'da sahasında Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek.

Ligin 38. Haftasında 4 Mayıs'ta Bursaspor deplasmanına gidecek olan Vanspor, bu periyodu kayıpsız geçerek, ligi iyi bir noktada tamamlamak istiyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2024, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER